Sajam automobila u Ženevi otvara vrata

U halama Palexpo centra će u narednih desetak dana proizvođači automobila izložiti svoje najjače adute za bližu i dalju budućnost, a naša ekipa je na licu mjesta sa zadatkom da vam približi sve ono najzaniimljivije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 08:28h
Optimizam koji se može osjetiti na samom početku najvećeg evropskog automobilskog događaja u Evropi, najavljuje svijetlu budućnost tržišta četvorotočkaša.

Veliki broj premijera i kvalitet noviteta lansiranih tokom proteklog dana koji je bio rezervosan za predstavnike medija pokazuje das u proizvođači odlučni u namjeri da prave dramatično bolje i jeftinije automobile nego do sad, poučeni iskustvima od prije par godina, kada je kriza umalo pokosila neke od njih.

U halama Palexpo će u narednih desetak dana većina posjetilaca, kojih se očekuje zaista mnogo, moći da nađe nešto što će ga oboriti s nogu, a naša ekipa je na licu mjesta sa zadatkom da vam približi eksponate i atmosferu.

Vjerovatno će većina otkinuti na novi Lamborginijev model Aventador, koji je izložen u specijalnoj narandžastoj boji, razvija 700 KS, a do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi.

Sa druge strane italijanske elite je Ferrari FF, prvi model iz Maranela sa pogonom na sve točkove, koji je zaista nešto novo u Ferarijevoj ponudi, s obzirom da može bezbjedno da izađe i na sniježne puteve.

Oni koji još uvijek stoje sa obje noge na zemlji će sa zanimanjem analizirati nove modele Kije, pikanto i rio, ili hjundai i40.

U Ženevi se može vidjeti i veliki broj automobila koji se trenutno ne proizvode, ali će uskoro na traku.

Tako je Alfa predstavila concept 4C koji će postati novi kompaktni sportski model sa cijenom od oko 50.000 eura.

Novi Audi A3 se može naslutiti iz koncepota istog imena, Mazda Minagi najavljuje novi CX-5, a Renoov kaptur novi mali francuski SUV.Izuzetno popularna tojota jaris izgleda dobija nasljednika, a kako će on izgledati možete vidjeti u galeriji fotografija po konceptu jaris HSD-

Opel zafira turer je prethodnica novom MPV modelu njemačke marke, a Suzuki je konceptnom verzijom najavio spprtsku verziju novog svifta.

Budite uz nas narednih dana, i upoznaćemo vas sa svim zanimljivim četvorotočkašima koji će od 3. do 13. marta da budu na pozornici u halama Palekspo centra.

Bonus video: