Mini kao raketa

Inspiracija za koncept roketmen koji je britanski proizvođač u sastavu BMW-a najavio za ženevski sajam, je Minijev originalni model iz 1959. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 13:43h

Mini je u izdanju koje vidite ovdje zaista mini.

Šalu na stranu, inspiracija za koncept roketmen (Rocketman) koji je britanski proizvođač u sastavu BMW-a najavio za ženevski sajam, je Minijev originalni model iz 1959. godine.

Roketmen je dug 3,419, širok 1.907 i visok 1.398 mm.

Auto izgleda prilično pretrpan, a obojen je u atraktivnu sivu boju sa istaknutim površinama od ugljeničnih vlakana koja ukazuju na laganu konstrukciju. Osim toga, auto ima i stakleni krov sa optičkim osvjetljenjem, LED farove, zadnja svjetla projektorskog tipa i 18-inčne točkove od lakog metala.

Čak su i vrata bila predmet posebne pažnje dizajnera, pa seotvaraju uz pomoć duplih šarki zajedno sa pragovima.

Dvodjelni poklopac prtljažnika, sa druge strane, ima donji dio koji se izvlači poput fioke. Ovaj jedinstveni detalj može da ostane u otvorenom položaju, pa roketmen u toj konfiguraciji može da primi četiri putnika sa prtljagom.

Unutrašnjost je napravljena u rasporedu sjedjenja 3+1, što je dosta praktično ali vjerovatno ne baš udobno za one koji su stisnuti na zadnjim sjedištima. Uprkos tome, je uređena u visokom stilu što se vidi po kožnim presvlakama i elementima od ugljeničnih vlakana.

Kad je riječ o tehničkim stvarčicama, roketmen ima 3D infozabavni sistem, internet konekciju i prekidač za kontrolu muzike u obliku lptice koji je ugrađen u volan.

Centralna kontrolna jedinica može da se izvuče iz vozila i da se konfiguriše na kompjuteru prije putovanja, da bi se tako obnovila baza podataka za navigaciju, muzička lista ili kontakti za mobilni telefon.

Nije poznato šta pokreće ovaj koncept, ali Mini je objavio podatak da roketmen troši samo 3 l/100 km.

Bonus video: