Kija objavila prve fotografije novog modela Rio

Za razliku od nekadašnjih Kijinih automobila, Rio je izrađen po najnovijoj dizajnerskoj filozofiji zasnovanoj na evropskim ukusima, iako će se prodavati po čitavom svijetu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2011. 07:58h

Kija nastavlja sa osvježavanjem game modela novitetom u C segmentu. Korejci su ovih dana objavili prve dvije fotografije novog predstavnika u golf klasi, modela Rio, koji će se naći na štandu korejskog proizvođača na sajmu automobila u ženevi za dvadesetak dana.

Za razliku od nekadašnjih Kijinih automobila, Rio je izrađen po najnovijoj dizajnerskoj filozofiji zasnovanoj na evropskim ukusima, iako će se prodavati po čitavom svijetu. Rio će se izrađivati u tri karoserijske verzije, sa troje, četvoro i petoro vrata, zavisno od tržišta.

Novi model je 5,5 cm duži od prethodnog, niži za 1,5 cm i širi 2,5 cm. Međuosovinski razmak je 2.570 mm, čitavih sedam centimatera duži nego kod prethodnika, dok je zapremina prtljažnika 292 litra kod verzije hečbek i 390 litara kod limuzine.

U ponudi će da bude šest motora, a ona počinje se 1,1-litarskom dizel jedinicom sa 70 konja koja će biti dostupna i na našem tržištu. Novi 1,2-litarski turbobenzinski agregat (GDI) će u Evropi biti dostupan od iduće godine.

“Novi model je veliki korak unaprijed. Rio je uvijek bio uspješan, a u ovoj novoj inkarnaciji imamo auto koji je ekstremno atraktivan, i koji će ljudi željeti da kupe zbog njegovog izgleda” rekao je Sun Nam Li, direktor marketinga u Kia Motors Corporation.

Novi Rio će se u Švajcarskoj naći pored nove generacije modela Picanto, ali i pored hibridne limuzine Optima, koja će na Starom kontinentu početi da se prodaje ove godine.

Bonus video: