Koncept Zafira Tourer najavljuje serijski Opelov MPV

Nova zafira će da bude veća od sadašnje, a zadržaće Flex-7 sistem sjedišta u kome se zadnji red može sklopiti u pod jednim jedinim potezom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2011. 09:40h

Opel je jedan od najuspješnijih proizvođača kada je u pitanju segment višenamjenskih vozila. Model meriva je najprodavaniju u Evropi u segmentu mini MPV modela, a kompanija iz Riselshajma želi da u bliskoj budućnosti ovaj uspjeh ostvari i sa većim modelom zafira.

Nova generacija će uskoro na tržište, a kako će ona izgledati, vidjećemo narednog mjeseca na sajmu automobila u Ženevi, jer su u Opelu najavili da će tamo svjetsku premijeru imati koncept zafira turer.

Studija koju vidimo na ovom hologramu koji je objavio Opel, je najava za sljedeću generaciju zafire koja će se na tržištu naći iduće godine, a koja će premijeru imati na sajmu u Frankfurtu na jesen.

Nova zafira će da bude veća od sadašnje, a zadržaće Flex-7 sistem sjedišta u kome se zadnji red može sklopiti u pod jednim jedinim potezom.

Ipak, unutrašnjost vozila još uvijek ne možemo da vidimo, a upravo to je mjesto, kako kažu u Opelu, gdje biste željeli da budete. Njemci obećavaju bolji kvalitet enterijera, što će, kako kažu, dokazati i u konceptnom modelu.

Što se tiče dizajna, zafira će da ima prednji dio sličan amperi, a stilske detalje kao kod nove astre i insignije.

Pod haubom se očekuje nekoliko benzinskih motora snage od 122 do 183 KS, i dizeli od 112 do 162 konja.

Bonus video: