Krajzler 300 zvanično predstavljen

Krajzler 300 će javnu premijeru imati sredinom januara na sajmu u Detroitu, a u Evropi će se prodavati pod znakom brenda Lanća, kod koga će se koristiti naziv tema.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 10:23h

Krajzler je zvanično predstavio svoju novu limuzinu sa oznakom 300. Iako je sada elegantniji od stare verzije i oblikom prilagođen manjem modelu 200, novi američki predstavnik u ovoj klasi je prepun hroma i luksuznih detalja.

Uočljivi detalji su nova maska, LED farovi i preoblikovana karoserija.

U unutrašnjosti, 300 je dosta poboljšan, a sada je kvalitet materijala vrlo konkurentan. Iako je opšti dizajn prepoznatljiv, ubačene su nove funkcije kao što je plavo ambijentalno osvjetlkenje i detalji od pravog drveta. Osim toga, među opcijama su i Nappa kožna sjedišta sa gfrijanjem i hlađenjem, dvodjelni šiber i sistem Uconnect Touch sa displejom dijagonale 8,4-inča.

Pod haubom će da budu dostupna dva motora, a po njima ćete vidjeti da Krajzler nije pratio trendove smanjenja zapremine. Ulazni agregat je 3,6-litarski V6 sa 296 KS i 353 Nm obrtnog momenta, a jači 5,7-litarski HEMI V8 će izbacivati 375 KS i 536 Nm. Obje jedinice će biti povezane sa petostepenim automatskim mjenjačem koji šalje snagu na zadnje točkove.

Pošto je Fijat nedavno kupio Krajzler, model 300 će se u Evropi prodavati pod znakom brenda Lanća, kod koga će se koristiti naziv tema (Thema).

Lanća tema će od američkog blizanca zadržati samo manji 3,6 V6 motor, dok bi 3,0-litarsku dizel verziju motorom opskrbljivao dobro poznata specijalistička firma VM Motori.

Krajzler 300 će javnu premijeru imat sredinom januara na sajmu u Detroitu.

Bonus video: