Jeep Renegade od juna 2020. i u hibridnoj verziji

Litijum-jonska baterija trebalo bi da obezbijedi autonomiju od oko 50 kilometara, dok bi se u idealnim uslovima ta distanca uvećala i na 130 km
805 pregleda 1 komentar(a)
Jeep Renegade Plug-in Hybrid, Foto: Jeeppress-europe.com
Jeep Renegade Plug-in Hybrid, Foto: Jeeppress-europe.com

Jeep je predstavio novu “plug-in” verziju modela Renegade, koji će se naći u prodaji od juna 2020. godine.

Novi automobil u gami Jeep vozila će se bazirati na platformi koju koristi i aktuelni model Renegade, na konvencionalni pogon, sa jednom razlikom – na zadnjoj osovini će se naći i elektro-motor snage od 134 KS, prenosi Auto Bild.

Litijum-jonska baterija trebalo bi da obezbijedi autonomiju od oko 50 kilometara, dok bi se u idealnim uslovima ta distanca uvećala i na 130 km.

Četvorocilindarski turbo-benzinski motor će imati 177 konjskih snaga, a pogon ostaje na prednjim točkovima. U njemu će se naći i šestostepeni automatski mjenjač, a baterija će se puniti sistemom rekuperacije prilikom kočenja, piše Auto Bild.

Korišćenjem oba motora, turbo-benzinskog ispod haube i električnog na zadnjoj osovini, novi Jeep Renegade Plug-in Hybrid trebalo bi da generiše sveukupno 237 konjskih snaga na sva četiri točka, što mu omogućava da od stanja mirovanja do stotke stigne za sedam sekundi.

Bonus video: