Frankfurt ostaje bez sajma automobila

VDA je zahvalio Frankfurtu na dosadašnjim domaćinstvima i ocijenio da je njegova ponuda za organizovanje u 2021. bila "vrlo impresivna"
2513 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg sajma u Frankfurtu, Foto: Twitter
Sa prošlogodišnjeg sajma u Frankfurtu, Foto: Twitter

Još nije poznato ko će biti domaćin najvećeg njemačkog sajma automobila (IAA) 2021. ali sigurno je da to nakon gotovo 70 godina više neće biti - Frankfurt.

Taj grad, koji je sa Hanoverom bio domaćinom od 1951, ispao je iz užeg izbora odlukom Njemačkog udruženja autoindustrije (VDA), a preostali kandidati su Berlin, Hamburg i Minhen, prenosi agencija Hina.

"Čelnici VDA nisu odluku donijeli olako", navodi se u saopštenju u kojemu se ističe da su mnogi počeli da koriste pojednostavljeni naziv sajma automobila "Frankfurtski auto show".

VDA je zahvalio Frankfurtu na dosadašnjim domaćinstvima i ocijenio da je njegova ponuda za organizovanje u 2021. bila "vrlo impresivna".

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" je prenio da je VDA odlučio da otvori konkurs za nove ideje nakon što se broj predstavljanja na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu značajno smanjio te su neki veliki svjetski proizvođači automobila odustali od nastupa.

Očekuje se da će VDA odluku o novom domaćinu sajma donijeti narednih nedjelja.

Bonus video: