Kompanija Alliance promovisala novi Captur, Clio V i logo brenda

Kompanija Alliance Crna Gora za nekoliko mjeseci obilježava 11 godina rada u salonu u Donjoj Gorici
11172 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti u Podgorici, Foto: Alliance Crna Gora
Sa svečanosti u Podgorici, Foto: Alliance Crna Gora

Kompanija Alliance Crna Gora na svečanosti upriličenoj u četvrtak, 5. marta u salonu u Podgorici, promovisala je novi Captur i novi Clio V koji do sada, osim dana otvorenih vrata, nije imao svoju promociju. Bila je ovo ujedno i prilika da se predstavi rebranding objekta i Alliance logo koji, kako je rečeno, ,,svojim izgledom i težinom prati istoriju ove kuće”.

PR i marketing menadžerka kompanije Alliance Crna Gora Nataša Pavićević, pozdravljajući goste, kazala je da za nekoliko mjeseci obilježavaju 11 godina rada u salonu u Donjoj Gorici. Ona je govorila o karakteristikama automobila i tehničkim podacima, a u salonu su, pored Captur-a, najnovijeg člana Renault porodice, bile izložene i sve generacije Clia, koji predstavlja Renault ikonu.

- Godine 1990. Clio 1 postaje evropski auto godine; Clio 2 1998. je prvi u svojoj klasi sa navigacionim sistemom i automatskim klima uređajem; Clio 3 2005. prvi je u svojoj klasi sa hands free karticom i prvi koji je dva puta dobio nagradu za evropski auto godine; Clio 4 2012. prvi je u svojoj klasi sa ekranom osjetljivim na dodir. Peta generacija Clia je ocijenjena jednim od najsigurnijih gradskih automobila ikada testiranih na Euro NCAP-u.Broj 1 je francuski auto na svijetu i za skoro 30 godina prodato je 15 miliona vozila ovog modela - podsjetila je Nataša Pavićević.

Predstavljajući model Captur istakla je da on donosi jedan potpuno novi segment.

- Odlikuje se inovativnim konceptom SUV-a, mogućnostima personalizacije koje su jedinstvene, originalne i inovativne, uz mogućnosti personalizacije spoljašnjeg izgleda (90 kombinacija) i unutrašnjosti (18 kombinacija) koje su najbolje u klasi - naglasila je Pavićević.

Alliance
Sa svečanosti u Podgorici(Foto: Alliance Crna Gora)

O istorijatu kompanije Alliance, strategiji razvoja i poslovnim rezultatima govorio je Ratko Pavićević, osnivač i direktor Alliance Crna Gora. On se prisjetio perioda kada je njegov otac Spaso 1969. godine u Parizu započeo svoju poslovnu karijeru u Maison Airfortu. Po povratku u Crnu Goru 1976. godine otvorio je svoju prvu radionicu. Ljubav prema automobilima prenio je i na potomke.

- Godine 1988. registrovao sam Zanatsku automehaničarsku radnju “Podgorica”, prodavnicu auto djelova “Montenegro” u tadašnjem Titogradu. Kompanija „ Alliance „ d.o.o. je osnovana 1993. godine u cilju nastavka višedecenijskog porodičnog biznisa servisiranja francuskih automobila. Profesionalan odnos prema klijentu, potpuna posvećenost poslu, strpljenje i unutrašnja organizacija kompanije, zajedno sa dobro odabranim kadrom, rezultirali su konstantnim razvojem i rastom kompanije. Taj razvoj i rast godine 1996. dovodi do potpisivanja ugovora sa renomiranim svetskim proizvođačem automobila Renault-om i kompanija postaje ovlašćeni serviser automobila Renault za Crnu Goru. Dvije godine kasnije potpisujemo ugovor sa Renault-om i o prodaji novih vozila koja počinje tokom 2000. godine. Postignuti poslovni rezultati dovode do rasta kompanije u svim pravcima, a akumuliranu dobit iz poslovanja kompanija ulaže u širenje svojih kapaciteta, nove poslovne objekte, nabavku specijalizovane opreme i kontinuiranu obuku kadra. Ovo ulaganje će se pokazati kao pravi potez koji će odrediti pravac i uspjeh poslovanja kompanije.U periodu kada obim poslovanja višestruko prevazilazi prostorne kapacitete, kompanija ulazi u investiciju i izgradnju najsavremenijeg auto centra u Crnoj Gori na zemljištu od preko 8.000 m2 - rekao je Pavićević.

Polovinom 2009. godine, kompanija počinje sa radom u novom poslovnom objektu, potpisuje ugovor sa Renault-om i postaje ovlašćeni uvoznik i serviser Dacie za Crnu Goru, a 2010. godine i ovlašćeni uvoznik i serviser još jednog svjetski poznatog i priznatog brenda Nissan.

Tako kompanija Alliance, po riječima Pavićevića, postaje ne samo lider na crnogorskom tržištu, već i u mreži Renault-ovih uvoznika i koncesionara. U Adriatic regiji je prepoznata kao primjer odlične organizacije u obavljanju poslovne djelatnosti, pridržavajući se pri tome svih Renault-ovih standarda kvaliteta. Potvrda ovoga su i međunarodni ISO standardi kvaliteta ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.

Izlazeći u susret željama svojih mnogobrojnih klijenata sa crnogorskog primorja, a prateći svoju usvojenu strategiju razvoja, kompanija 2013. godine stavlja u funkciju još jedan poslovni objekat u Radanovićima u kojem klijenti dobijaju gotovo istu uslugu kao u poslovnom objektu u Podgorici..

- Danas, kompanija Alliance, njenih 90 zaposlenih i veliki broj klijenata, ponosno pokazuju da su rad, red i obostrano poštovanje garant uspjeha. Posvećenost i strast prema automobilima je u našem slučaju bila nasljedna, tako da imamo već treću generaciju koja se pridružuje timu - zaključio je Pavićević.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i privrednog života, klijenti i prijatelji kompanije Alliance.