Vision EQXX

Mercedes razvija najefikasniji električni automobil na svetu

Na prezentaciji je rečeno da bi takvo vozilo moglo da pređe udaljenost između Pekinga i Šangaja sa samo jednim punjenjem baterije

2831 pregleda 2 komentar(a)
Vision EQXX, Foto: Mercedes Benz
Vision EQXX, Foto: Mercedes Benz

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz razvija novi model električnog vozila, prototip Vision EQXX za koji kažu da će biti najefijasniji električni automobil na svijetu.

Prvi čovjek Mercedesovog odjeljenja za istraživanje i razvoj Markus Šafer rekao je da je na razvoju ovog modela angažovana nova grupa inženjera čiji je cilj da stvore automobil s najvećim dometom i najvišom efikasnošću, piše portal Electrek.

Na prezentaciji je, kako prenosi agencija Hina, rečeno da bi takvo vozilo moglo da pređe udaljenost između Pekinga i Šangaja sa samo jednim punjenjem baterije.

Treba istaći da je riječ o udaljenosti od oko 1.200 kilometara, što se trenutno čini nedostižnim za vozila koja pokreću električni motori.

Premda se Vision EQXX razvija u okviru tehnološkog programa, očekuje se da će rezultirati inovacijama koje će se uskoro koristiti i u serijskoj proizvodnji automobila.

Na razvoju nove tehnologije, koja bi trebalo da omogući "spektakularnu efikasnost i doseg" radiće Mercedesov tim stručnjaka iz Štutgarta, kao i posebna grupa inženjera iz Velike Britanije.

Preporučujemo za Vas