General Motors ima ambiciozne planove

Predstavljen leteći kadilak

Leteći kadilak je predstavljen u video zapisu kao dio virtuelne uvodne prezentacije izvršne direktorke Meri Bera, zajedno sa još jednim vozilom - porodičnim električnim kadilak šatlom

3435 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kompanija General Motors je predstavila futuristički leteći kadilak - vozilo koje se kreće bez vozača i koje polijeće i spušta se, vozeći putnike „vazdušnom linijom“.

Viši izvršni direktor General Motorsa poručio je da je novi kadilak “koncept budućnosti ličnog prevoza”. Kadilak za jednog putnika, koji je tehnički dron koji polijeće i slijeće, i koji se kreće vertikalno, moći će da putuje brzinom do 55 milja na sat. Potpuno je autonoman, električan, sa motorom od 90 KW, baterijom i ultralaganim kućištem.

Leteći kadilak je predstavljen u video zapisu kao dio virtuelne uvodne prezentacije izvršne direktorke Meri Bera, zajedno sa još jednim vozilom - porodičnim električnim kadilak šatlom.

Bera je prošle godine otkrila da proizvođač automobila istražuje alternativne načine prevoza kao što su vazdušna taksi vozila.

Koncept letećih vozila predstavio je i šef Odsjeka za dizajn General Motorsa Majk Sajmkou, koji je novo vozilo opisao kao “kadilak urbane vazdušne mobilnosti, koje je ključno za viziju kompanije u budućnosti”.

Autonomni šatl, za koji se navodi da “uskoro stiže”, ima prednja i zadnja klizna vrata i panoramski stakleni krov.

Kabina ima udobno sjedište i opremljena je biometrijskim senzorima, ima sistem glasovne kontrole i prepoznavanje pokreta rukama. General Motors je odbio da otkrije više detalja.

I ostali proizvođači automobila, kao što su Toyota i Hyundai ranije su predstavili koncept vazdušnih vozila kao dio svog budućeg poslovanja.

Preporučujemo za Vas