Sjaomi gradi fabriku koja će proizvoditi 300.000 električnih vozila godišnje

Očekuje se da fabrika dođe do masovne proizvodnje u 2024, što je cilj koji je objavio izvršni direktor Sjaomija Lei Jun u oktobru

5486 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Kineski gigant u proizvodnji mobilnih telefona Sjaomi (Xiaomi) u Pekingu će izgraditi fabriku koja će proizvoditi 300 hiljada električnih automobila godišnje, saopštila je gradska vlast u Pekingu.

Fabrika će se graditi u dvije faze, a Sjaomi će takođe izgraditi i sjedište svoje automobilske jedinice, kao i prodajne i istraživačke kancelarije, u pekinškoj Zoni za ekonomski i tehnološki razvoj, javila je agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town, koju podržava kineska vlada, putem svog We Chat naloga.

Agencija je javila da se očekuje da fabrika dođe do masovne proizvodnje u 2024. godini, što je cilj koji je objavio izvršni direktor Sjaomija Lei Jun u oktobru, prenosi B92.

U martu, Sjaomi je saopštio da će uložiti deset milijardi dolara u automobilsku jedinicu, u narednih deset godina. Kompanija je registrovala biznis te jedinice krajem avgusta.

Inače, ova kompanija otvorila je hiljade radnji kako bi podstakla rast domaće prodaje telefona, ali planira da te prodavnice kasnije koristi kao kanal za prodaju električnih automobila.

Bonus video: