Državna agencija Kalifornije optužila Teslu za rasnu segregaciju

Radnici Afroamerikanci doživljavaju „rasne uvrede i diskriminaciju u pogledu radnih zadataka, plata i napredovanju“, rekao je direktor agencije Kevin Fiš, direktor službe za državne agencije

3659 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Državna agencija Kalifornije podnijela je tužbu za diskriminaciju protiv Tesle, optužujući tog proizvođača automobila za "rasnu segregaciju", navodi se u saopštenju.

Kalifornijska služba za zapošljavanje i stanovanje, agencija države Kalifornije zadužena za zaštitu stanovnika od diskriminacije pri zapošljavanju, stanovanju i od nasilja iz mržnje, saopštila je u srijedu da ima „dokaze da u fabrici Tesla Fremont ima rasne segregacije na radnom mjestu“.

Radnici Afroamerikanci doživljavaju „rasne uvrede i diskriminaciju u pogledu radnih zadataka, plata i napredovanju“, rekao je direktor agencije Kevin Fiš (Fisch), direktor službe za državne agencije.

Tesla je američka kompanija za proizvodnju električnih automobila čiji je vlasnik milijarder Ilon Mask (Elon Musk), koji je prema ocjeni Blumberga prošle godine bio najbogatiji čovjek na svijetu.

Bonus video: