Električna vozila "e-Go" proizvodiće se u Sjevernoj Makedoniji

Kovačevski je na Fejsbuku napisao da je odobrena vladina podrška za realizaciju te multimilionske njemačke investicije, koja će, istakao je, dati veliki doprinos makedonskoj ekonomiji

8640 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Električna vozila "e-GO" proizvodiće se u Sjevernoj Makedoniji, najavio je premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Kovačevski je na Fejsbuku napisao da je odobrena vladina podrška za realizaciju te multimilionske njemačke investicije, koja će, istakao je, dati veliki doprinos makedonskoj ekonomiji.

"Prva fabrika u kojoj će, prvi put (u Sjevernoj Makedoniji), proizvoditi kompletni električni automobili gradi se u Tehnološko-industrijskoj razvojnoj zoni ‘Tetovo'“, istakao je Kovačevski.

Prema njegovim riječima, izgradnjom te fabrike obezbjeđuju se nova radna mjesta, dogovori za dodatnu saradnju sa drugim loklanim kompanijama, izvoz proizvodnje sa velikom dodatom vrijednosti, prenos znanja i tehnologije, prenosi N1.

"Ovo je mogućnost da se Sjeverna Makedonija nađe na mapi stranih investitora iz automobilske industrije. Kao Vlada činimo sve da osiguramo bolju budućnost za sve naše građane“, napisao je Kovačevski.

"E-Go" Mobil je njemački proizvođač električnih vozila sa sjedištem u Ahenu. Kompaniju je 2015. godine osnovao Gunter Šun, profesor tehnološkog fakulteta iz Ahena. On je bio i jedan od koosnivača kompanije "Stritskuter" koja proizvodi električne kombije. Njemačka pošta obnovila je svoj vozni park 2014. godine upravo ovim vozilima.

Bonus video: