Ford otpušta tri hiljade radnika

"Gradnja budućnosti zahtijeva promjene i preoblikovanje svih aspekata načina na koji smo funkcionisali više od vijeka", navodi se u e-poruci koju su izvršni predsjednik Bill Ford i izvršni direktor Jim Farley uputili otpuštenim radnicima

2710 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Američki proizvođač automobila Ford otpušta oko tri hiljade radnika u nastojanju da smanji troškove i pređe sa unutrašnjim sagorijevanjem na električne automobile, javlja nbcnews.

Čelnici Michigana rekli su u e-poruci zaposlenima da će dvije hiljade radnika s punim radnim vremenom biti otpušteno, zajedno s još hiljadu ugovornih radnika, prenosi SEEbiz.

Izvršni predsjednik Bill Ford i izvršni direktor Jim Farley naveli su u e-poruci da će osigurati beneficije svim otpuštenim radnicima, kao i pomoći im u pronalasku novog zaposlenja.

Takođe su kazali da Ford ima priliku postati lider u novoj eri povezanih i električnih vozila.

"Gradnja budućnosti zahtijeva promjene i preoblikovanje svih aspekata načina na koji smo funkcionisali više od vijeka", navodi se u e-poruci.

Oni su dodali da to znači preraspodjelu resursa i strukturu troškova koja je nekonkurentna tradicionalnim i novim firmama.

Američki proizvođač automobila otkrio je da njegova struktura troškova nije konkurentna General Motorsu, Stellantisu i Tesli.

"Reorganizujemo i pojednostavljujemo funkcije u cijelom poslovanju", zaključuje se u e-poruci.

Bonus video: