Lamborgini prodao sve automobile do 2024. godine

Lamborgini planira hibridnu verziju svakog od svojih modela do 2024, a prvi potpuno električni Lamborgini u drugoj polovini decenije

8377 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Italijanski proizvođač sportskih automobila Lamborgini već je prodao cjelokupnu proizvodnju do početka 2024, rekao je direktor te firme za AFP.

Podružnica Folksvagena ima „veliku potražnju” i narudžbe za idućih 18 mjeseci, rekao je Štefan Vinkelman.

Bogati kupci kupuju te luksuzne automobile uprkos globalnim finansijskim posljedicama ruske invazije na Ukrajinu, ocjenjuje AFP.

"Sve više se kupuje Lamborgini. Jer vjeruju brendu, vide kako su automobili lijepi, kako imaju visoke performanse”, rekao je.

Globalna ekonomija mora samo "ostati malo stabilno" da tako bude i dalje, dodao je.

Dugo čekanje na automobile posjledica je nestašice djelova, posebno čipova koji su potrebni za nove električne modele, prenosi N1.

Lamborgini planira hibridnu verziju svakog od svojih modela do 2024, a prvi potpuno električni Lamborgini u drugoj polovini decenije.

To je "puno za samo dvije godine" i "radimo koliko god možemo, koliko god brzo možemo, kako bismo pratili novosti i kako bi se sve odvijalo na pozitivan način", rekao je Vinkelman.

Lamborgini je početkom avgusta objavio da je imao najbolje polugodište u istoriji ostvarivši rekordnu prodaju i profit.

Operativna marža dostigla je 32 odsto, a operativni profit 425 miliona eura od prodatih 5.090 automobila.

Ferari je takođe ostvario rekordne rezultate u drugom kvartalu i povisio godišnju prognozu, a narudžbe su mu rekordne.

Pred kraj jula, najveći svjetski proizvođač luksuzne robe LVMH isto tako je objavio da je ostvario skok prodaje i profita u prvoj polovini godine, uprkos neizvjesnom ekonomskom okruženju.