Tesla povlači više od 321 hiljadu vozila širom SAD

Vijest je uslijedila nakon što je kompanija u petak povukla gotovo 30.000 automobila Model X u SAD- u, zbog problema koji može dovesti do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača

3319 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Rojters
Ilustracija, Foto: Rojters

Tesla povlači više od 321.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je razlog za to što zadnja svijetla povremeno ne rade, saopšteno je iz te kompanje.

U dokumentu proslijeđenom Nacionalnoj upravi za bezbjednost saobraćaja na putevima (NHTSA), iz Tesle su kazali da će opoziv u vezi sa zadnjim svijetlima uključiti i neka od vozila, Model 3 2023 i Model Y 2020-2023, prenosi Rojters.

Vijest je uslijedila nakon što je kompanija u petak povukla gotovo 30.000 automobila Model X u SAD- u, zbog problema koji može dovesti do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača.

Zbog tog poteza akcije kompanije, pale su za skoro 3 odsto, odnosno na dvogodišnji minimum.

Iz Tesle su kazali da će ažuriranje za problem zadnjih svijetala korisnici dobiti putem interneta, te da do sada nije bilo izveštaja o udesima ili povrjedama vezanih za ovaj problem.

Prvobitno su pritužbe kupaca počele krajem oktobra, uglavnom sa stranih tržišta, gdje su korisnici tvrdili da zadnja svijetla ne rade.

Nakon istrage, u Tesli su saznali da u rijetkim slučajevima svijetla možda povremeno ne rade zbog anomalije, koja izaziva lažno otkrivanje grešaka tokom procesa "buđenja" vozila.

Tesla je prijavila 19 kampanja opoziva u SAD tokom ove godine, od čega su četiri bile u toku ovog mjeseca. Ovo je prema podacima NHTSA, ukupno uključilo više 3,7 miliona vozila, prenosi Rojters.

Bonus video: