Premijera električnog modela Mercedes-Maybach EQS 680 SUV u Šangaju

Vizuelne promjene u poređenju sa standardnim Mercedesom EQS SUV će uključivati karakterističnu prednju masku i Maybach znak, blago redizajnirane branike, različite alu točkove i veći broj sjajnih detalja na karoseriji

8090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: group-media.mercedes-benz.com
Foto: group-media.mercedes-benz.com

Mercedes-Maybach je za 17. april i sajam u Šangaju potvrdio premijeru potpuno električnog modela Mercedes-Maybach EQS 680 SUV.

Kako prenosi Autoblog.rs, u pitanju je luksuzna verzija Mercedesa EQS SUV.

Vizuelne promjene u poređenju sa standardnim Mercedesom EQS SUV će uključivati karakterističnu prednju masku i Maybach znak, blago redizajnirane branike, različite alu točkove i veći broj sjajnih detalja na karoseriji.

U unutrašnjosti se očekuje da će ovaj luksuzni SUV imati četiri sjedišta, sa infotainment sistemom za putnike pozadi, zajedno sa luksuznim sadržajima kao što su stočići na sklapanje i mini frižider. Sem toga, Maybach će koristiti vrhunske materijale, a ponudiće i brojne opcije personalizacije kako bi opravdao višu cijenu.

Naziv Mercedes-Maybach EQS 680 SUV nagovještava da će biti snažniji od modela EQS 580 4Matic SUV koji trenutno nudi Mercedes, piše Autoblog.rs.

Posljednji ima dva elektromotora sa 400 kW/543KS i 857 Nm obrtnog momenta, kao i bateriju od 108,4 kWh koja je dovoljna za domet od 459 km.

U ovom trenutku, jedina poznata specifikacija verzije brenda Maybach je privremena kombinovana potrošnja od 24,4-22,5 kWh/100 km koja prati zvaničnu najavu.

Bonus video: