Nisan i Reno uvjereni u dogovor o savezu

"Dvije kompanije trenutno imaju dobru saradnju do potpisivanja svih konačnih sporazuma. One su uvjerene da će to uskoro biti postignuto", saopštio je Nisan

5383 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Japanski proizvođač automobila Nisan i francuski Reno uvjereni su da će sporazumi o redefinisanju njihovog saveza uskoro biti potpisani, saopštile su obje kompanije.

One su odgovorile na izvještaj japanske novinske agencije Jiji, koji navodi da bi konačni ugovor o ponovnom pokretanju njihovog saveza mogao biti odložen do aprila ili kasnije, zbog produžene rasprave o intelektualnoj svojini, uključujući električna vozila, prenosi Capital.ba.

"Dvije kompanije trenutno imaju dobru saradnju do potpisivanja svih konačnih sporazuma. One su uvjerene da će to uskoro biti postignuto", saopštio je Nisan, javlja Rojters.

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih pregovora, u januaru su se dogovorili o sveobuhvatnom rimejku svog dvije decenije starog saveza u kojem će reno smanjiti svoj udio u Nisanu na 15 odsto sa oko 43 odsto, kako bi obje kompanije imale jednake uslove.

Ovo partnerstvo je počelo 1999. godine, uključujući i Micubiši Motors.

Nisan i Reno su takođe u februaru najavili da će japanski proizvođač automobila kupiti udio do 15 odsto u Renault-ovoj jedinici za električna vozila Ampere.

Bonus video: