Aston Martin najavljuje osam noviteta

"Donijećemo novu tehnologiju, integrisati performanse našeg F1 tima u posao i nastaviti sa velikim luksuzom"

8822 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aston Martin u naredne dvije godine planira osam noviteta, počev od već najavljene zamjene za DB11.

Taj model, koji će se vjerovatno zvati Aston Martin DB12, pokrenuće novi talas modela, najavio je predsjednik kompanije Lorens Strol.

"Poslije tri godine imamo našu sledeću generaciju sportskih automobila i lansiraćemo osam u naredna 24 mjeseca“, rekao je Strol, prenosi Autoblog.rs.

"Donijećemo novu tehnologiju, integrisati performanse našeg F1 tima u posao i nastaviti sa velikim luksuzom (današnjih automobila), dodao je.

Nova linija sportskih automobila će uključivati i zamjene za sadašnje modele Aston Martin DB11, Aston Martin Vantage i Aston Martin DBS, a navedeni broj od osam modela uključuje njihove različite varijante.

Strol je nagovijestio da će nova gama uključivati i novi model "iznad GT".

"Stvorili smo novi sektor iznad GT-a", rekao je on. "Zaista visok nivo luksuza sa visokim nivoom performansi. Nešto novo".

Strol je, prenosi autoblog.rs, obećao poboljšanu tehnologiju u automobilima, ali i da će Aston "uvesti tehnologiju na način na koji naš kupac želi da bude isporučena".

Aston Martin je najavio da će prvi električni automobil lansirati 2025. godine, a Strol je rekao da će više detalja biti saopšteno 27. juna.

Bonus video: