BMV predstavio novu električnu strategiju uoči sajma automobila u Minhenu

Projekat predstavlja odgovor na uspjeh Tesle i njenih azijskih, a posebno kineskih konkurenata, čije prisustvo bez presedana na sajmu u Minhenu pokazuje želju da osvoje evropsko tržište u segmentu električne energije

5553 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Njemački proizvođač automobila BMV (BMW) predstavio je projekat "Nova klasa" da bi se suočio sa konkurencijom Tesle i azijskih proizvođača, veoma naprednih u elektrotehnici, uoči otvaranja Sajam automobila u ponedjeljak u Minhenu.

Najavljena 2021. godine, "Nova klasa" (Neue Klasse) označava generaciju seriju novih vozila sa električnom strukturom čija će proizvodnja početi od 2025. godine.

Takva vozila će imati 30 odsto više autonomije, 30 odsto brže punjenje i 25 odsto više efikasnosti, izjavio je neimenovani predstavnik BMV-a.

Novi projekat, na kojoj grupa želi da izgradi više od polovine modela do kraja decenije, trebalo bi prije svega da omogući BMV-u da poveća svoje marže i ostane konkurentan u sve konkurentnijem okruženju.

Projekat predstavlja odgovor na uspjeh Tesle i njenih azijskih, a posebno kineskih konkurenata, čije prisustvo bez presedana na sajmu u Minhenu pokazuje želju da osvoje evropsko tržište u segmentu električne energije.

Bonus video: