Simpozijum “Vještačenje saobraćajnih nezgoda” od 28. do 30. septembra u Budvi

Simpozijum je međunarodnog karaktera, a pozvani su da dođu svi zainteresovani za ovu oblast

2765 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šta je važno priikom vještačenja saobraćajnih nezgoda, kakve stavove i vještačenja treba uvažavati, ko je odgovoran za nastalu štetu, kakva su nam prava po pitanju naknade štete, odnosno koje sve vrste naknade štete imamo pravo da potražujemo?

Sve su ovo pitanja na koja često tražimo odgovore u slučaju da na bilo koji način učestvujemo u saobraćajnoj nezgodi.

Priliku da dobijete stručne savjete iz ove oblasti, bez obzira da li ste samo učesnik u saobraćaju ili vještak saobraćajne struke, imaćete na simpozijumu “Vještačenje saobraćajnih nezgoda” koji se održava od 28. do 30. septembra u Budvi u organizaciji Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku iz Budve (FSKL).

“Čak ni mnogi vještaci, sudije, tužioci i advokati ne razumiju suštinsku primjenu Zakona o bezbjednosti saobraćaja. Upravo zato smo i organizovali ovaj simpozijum - da pomognemo onima onima koji tuže, sude, brane, odlučuju o pravu na naknadu štete, a posebno građanima da dobiju pravično suđenje”, kaže Milan Vujanić, redovni profesor FSKL i profesor na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Milan Vujanić
Milan Vujanićfoto: Saša Marković

On je rekao da ima vještaka koji se ponašaju kao da imenovanjem na listu sudskih vještaka imaju pravo da svoje lične stavove, razmišljanja, logiciranja, pa i procjene, iznose u sudskim postupcima i svojim nalazima, ali predstavljajući ih kao stavove saobraćajne struke.

“Međutim, to često dovodi do grešaka i gubitka sporova, pogrešnog suđenja u krivičnim i civilnim postupcima, a utiče pogrešno i na odgovornost u sudskim postupcima”, rekao je Vujanić.

Simpozijum je međunarodnog karaktera, a pozvani su da dođu svi zainteresovani za ovu oblast.

Bonus video: