Ford zbog štrajka izgubio 1,23 milijarde eura

"Kao rezultat toga, Ford će morati da poveća efikasnost i produktivnost da bi nadoknadio veće troškove rada", rekao je Finansijski direktor kompanije

3887 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Američka automobilska kompanija Ford izgubila je zbog štrajka radnika oko 1,3 milijarde američkih dolara (oko 1,23 milijarde eura) jer oko 80 hiljada vozila nije proizvedeno tokom obustave rada.

Ford procjenjuje gubitak na 1,3 milijarde dolara zbog štrajka koji je pokrenut sredinom septembra, a koji je okončan ove sedmice načelnim sporazumom sa sindikatom i koji će omogućiti ponovno otvaranje fabrika, prenosi Biznis.ba.

Finansijski direktor kompanije Džon Loler saopštio je da će sporazum povećati troškove proizvodnje sa 850 na 900 dolara, ali nije iznio detalje dokumenta.

"Kao rezultat toga, Ford će morati da poveća efikasnost i produktivnost da bi nadoknadio veće troškove rada", rekao je Loler.

U Fordu, kao i u druga dva američka proizvođača automobila, Stellantisu i General Motorsu štrajkovalo je gotovo 45 hiljada od ukupno 146 hiljada zaposlenih koji su članovi sindikata United Auto Workers (UAW).

Bonus video: