Reno će lansirati električni Tvingo po cijeni do 20.000 eura

Nije objavljen podatak o trajanju baterije, ali proizvođač obećava vrlo nisku potrošnju 10 kWh/100 km, što je gotovo upola manje nego kod većine električnih vozila

5072 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter/renault_fr
Foto: Twitter/renault_fr

Reno je najavio da će uskoro na tržište plasirati novi električni Tvingo po cijeni do 20.000 eura, bez subvencija, čime se pridružio drugom francuskom proizvođaču, Citroenu, u trci za tržište električnih automobila.

Malo gradsko vozilo naći će se na tržištu u Evropi 2026. Reno je novitet najavio mjesec dana pošto je Citroen najavio svoje električno vozilo ë-C3 po cijeni od 23.300 eura i obećao i verziju za 19.990 eura početkom 2025. godine.

Reno je predstavio i prvi prototip novog Tvinga. S okruglim prednjim svjetlima i zaobljenim zadnjim dijelom, nalik je linijama modela lansiranog 1993. godine, koji je od tada prodat u više od 2,5 miliona komada.

Novi električni Tvingo trebao bi biti završen za manje od tri godine, prenosi agencija Hina.

Nije objavljen podatak o trajanju baterije, ali proizvođač obećava vrlo nisku potrošnju 10 kWh/100 km, što je gotovo upola manje nego kod većine električnih vozila.

Električni Tvingo trebao bi ispuštati 75 odsto manje emisija CO2 u svom životnom ciklusu u odnosu na prosjek sadašnjih vozila.

Novi Tvingo proizvodiće se u Evropi, ali ne u Francuskoj, već u slovenačkom Novom Mestu, gdje se sklapaju i današnji modeli Tvinga.

Ampere, nova podružnica Renoa, predstaviće sedam električnih modela do 2031. godine: Megan, Senik, R5 i R4, Tvingo i dva dodatna modela.

Bonus video: