Viša klasa snage i elegancije na Voli Motors Večeri za avanturiste

“Dobro došli i hvala što ste nam se večeras pridružili na BMW avanturi! Želimo da večeras unesemo blještavi sjaj i veselje i probudimo u vama radost druženja i uživanja”, riječi su kojima je generalni menadžer Voli Motorsa, Vladan Spasojević poželio dobrodošlicu gostima na večeri koja je okupila zaljubljenike u BMW brend.

32265 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Voli Motors
Foto: Voli Motors

Uz zanimljiv program, specijalne BMW koktele kao i foto kutak, ovo Veče avanturista je zaista bilo za pamćenje. Posebno iznenađenje za goste je bila specijalna zvijezda večeri, novi BMW X2!

BMW X2, druga generacija modela koji plijeni snagom i elegancijom, od sada je po prvi put dostupan u električnoj verziji, a upravo taj model su imali priliku da upoznaju gosti Voli Motorsa. U pitanju je još viša klasa u pogledu performansi i inovativnog dizajna.

Prednji dio novog BMW X2 izaziva divljenje, uz upečatljive elemente poput LED farova i šestougaone BMW prednje maske, koja se može poručiti sa BMW Iconic Glow osvjetljenjem. Linija krova stvara atraktivnu siluetu u prepoznatljivom stilu BMW-ovih SAC modela, odajući sportski utisak, što je obogaćeno spojlerom i atraktivnim branikom.

M Sport paket je dostupan za sve ostale varijante modela, uključujući i novi, potpuno električni BMW iX2, i obezbjeđuje i aerodinamički optimizovane detalje eksterijera.

Unutrašnjost novog BMW-a X2 posjeduje moderan i vrhunski ambijent sa sportskim detaljima. Elegantna instrument tabla, na kojoj se nalazi BMW zakrivljeni ekran, spojena je u kabini sa „plutajućim“ naslonom za ruke i integrisanim kontrolnim ostrvom.

Dvozonska automatska kontrola klime, navigacioni sistem i sportski kožni volan su standardni u novom BMW-u X2, kao i automatsko otvaranje prtljažnika, četiri USB-C porta i utičnica od 12V na centralnoj konzoli i u prtljažniku. Broj dostupnih sistema za pomoć vozaču i digitalnih usluga takođe se značajno povećao u odnosu na prethodni model.

Potpuno električna varijanta BMW iX2 xDrive30, koja je dostupna od samog lansiranja je zaista moćna mašina. Njegove dvije pogonske jedinice – jedna na prednjoj osovini i jedna na zadnjoj – zajedno stvaraju sistemsku snagu od 230 kW/313KS i sistemski obrtni moment od 494 Nm.

iX2 xDrive30 ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 180 km/h. Visokonaponska baterija kapaciteta 64,8kWh upotrebljive energije u kombinaciji sa visokom efikasnošću pogonskog sistema omogućava domet od 417 – 449 kilometara po WLTP standardu. Adaptivna rekuperacija i funkcija MAX RANGE takođe doprinose izvanrednim brojkama kada je riječ o dometu. Novi BMW iX2 podržava Plug & Charge funkciju.

BMW X2 M35i xDrive, sa svojim prepoznatljivim M dizajnom i karakteristikama upravljanja posjeduje 2,0-litarski četvorocilindrični motor koji proizvodi maksimalnu snagu od 221kW/300KS i ubrzava do 100km/h za 5,4 sekunde. Efikasni benzinski i dizel motori i sedmostepeni Steptronic mjenjač sa duplim kvačilom dolaze kao standard. U kombinaciji sa 48V mild hibridnim sistemom, 1,5-litarski motor isporučuje maksimalnu snagu od 125 kW/170KS. Najnovija verzija BMW-ovog iDrive sistema sa korisničkim interfejsom 9.0 koji ima funkciju brzog pristupa je ugrađena u novi BMW X2. Zasnovan na BMW-ovom Operativnom sistemu 9, ukombinovan je zajedno sa zakrivljenim ekranom i inteligentnim ličnim asistentom.

Standardni i opcioni sistemi pomoći za automatizovanu vožnju i parkiranje povećavaju udobnost i bezbjednost, kako u svakodnevnoj vožnji tako i na dužim putovanjima. Uz najnoviju verziju sistema za upozorenje na prednji sudar, tempomat sa funkcijom kočenja, informacije o ograničenju brzine i upozorenje o napuštanju trake sa funkcijom povratka u traku, tu je i asistencija pri parkiranju, uključujući kameru za pomoć pri vožnji unazad i asistent za vožnju unazad, dio standardne opreme.

Lista opcionih funkcija uključuje brojne tehnološke inovacije koje omogućavaju sigurniju vožnju sa više uživanja, a to je ono što BMW u svojoj srži jeste- čisto uživanje u vožnji.