Stellantisova proizvodnja automobila u italijanskim fabrikama pada

Stellantis je u januaru najavio da će od 12. februara do 3. marta privremeno obustaviti rad približno 2,25 hiljada zaposlenih fabrike Mirafiori u Torinu zbog slabe potražnje

4039 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Proizvodnja ličnih automobila i kombija u Stellantisovim italijanskim fabrikama pala je 9,8 odsto na godišnjem nivou u prva tri mjeseca ove godine, na 170,42 hiljade vozila, objavio je sindikat FIM-CISL.

“Ovo udaljava Stellantis od cilja proizvodnje milion vozila. Proizvođač automobila je o tome razgovarao s italijanskom vladom”, rekao je šef FIM-CISL-a Ferdinando Uliano, predstavljajući tromjesečni izvještaj o nivoima Stellantisove proizvodnje.

FIM-CISL predviđa cjelogodišnju proizvodnju od 630 hiljada vozila u ovoj godini, što je pad u odnosu na prošlu godinu kada je proizvodnja iznosila 751 hiljada vozila, prenosi Biznis.ba.

Predviđanje se zasniva na podacima iz prvog tromjesečja i pod pretpostavkom da podsticaji za kupovinu automobila koje je najavila vlada ne preokrenu tekući trend.

Stellantis je u januaru najavio da će od 12. februara do 3. marta privremeno obustaviti rad približno 2,25 hiljada zaposlenih fabrike Mirafiori u Torinu zbog slabe potražnje.

Tada su iz sindikat FIM-CISL poručili da građani odgađaju kupovinu električnih vozila jer čekaju državne podsticaje.

Bonus video: