Mercedes povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara

Mercedes-Benz je utvrdio da je tačka uzemljenja od 48 volti ispod suvozačevog sjedišta na nekim GLE i GLS vozilima možda labava

8841 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Njemački proizvođač automobila i kamiona, Mercedes-Benz, povukao je 341 hiljadu vozila modela GLE i GLS, proizvedenih od 2017. do prošle godine, zbog opasnosti od požara.

Opoziv se odnosi i na 109 njihovih vozila u Sloveniji.

Mercedes-Benz je utvrdio da je tačka uzemljenja od 48 volti ispod suvozačevog sjedišta na nekim GLE i GLS vozilima možda labava, javlja STA.

Kao mjeru predostrožnosti, servisna organizacija Mercedes-Benz će provjeriti zavrtnje papuče za uzemljenje u pogođenim vozilima i popraviti je ako je potrebno.

"Sva dokumenta važna za implementaciju servisne mjere u Sloveniji proslijeđeni su ovlašćenim Mercedes-Benz servisnim centrima prošlog petka", saopšteno je iz Emil Frey Group, čija je kompanija Star Import generalni Mercedes-Benz zastupnik za dostavna vozila putničkih i lakih vozila iz Mercedes-Benza u Sloveniji, prenosi Capital.ba.

Kako navode, opozivom u Sloveniji obuhvaćeno je 109 vozila, od kojih je jedno već servisirano. Potrebna provjera ili popravka je besplatna za kupce i traje oko sat vremena.

Bonus video: