FOTO Izložba old tajmera u Beranama, titula najljepšeg 63 godine starom BMW-u - Vijesti.me
VREMEŠNI ČETVOROTOČKAŠI

FOTO Izložba old tajmera u Beranama, titula najljepšeg 63 godine starom BMW-u

Izložba old tajmera u Beranama organizovana je prvi put prije šest godina i već je postala tradicionalna i prepoznatljiva, kao jedina ove vrste na sjeveru Crne Gore

BMW odnio "titulu"
BMW odnio "titulu" (Foto: Tufik Softić)

"BMW Izeta", dvosjed, sa jednim vratima s prednje strane, star šezdeset i tri godine, proglašen je ubjedljivo najstarijim, ali istovremeno i najljepšim automobilom na izložbi old tajmera u Beranama.

Vlasnik ovog sasvim neobičnog četvorotočkaša, sa zadnjim točkovima koji imaju manju osovinu i raspon od prednjih, je Petar Laković iz Kuča.

On je za portal "Vijesti" rekao da je učestovao na mnogo izložbi, ali da je prvi put u Beranama i da je veoma zadovoljan zbog nagrade.

"Kao što vidite automobil je potpuno u voznom stanju, ima trista kubika i razvija brzinu do maksimalnih i ugraviranih stotinu kilometara. Ipak, kada idem na izložbe, prevozim ga na prikolici do odredišta i nazad. Želim na taj način da ga sačuvam što duže“, kazao je Laković.

Desetak godina mlađi "opel rekord", pljevaljskih registarskih oznaka, vlasnika Dragutina Janjuševića, proglašen je najoriginalnijim automobilom na izložbi.

Izložba old tajmera u Beranama organizovana je prvi put prije šest godina i već je postala tradicionalna i prepoznatljiva, kao jedina ove vrste na sjeveru Crne Gore.

Organizatori su Opština Berane i Turistička organizacija Berane, a direktor TO Berane, Ivan Radević izrazio je zadovoljstvo velikim interesovanjem.

"Želja nam je da ovom izložbom sačuvamo sjećanje na jedno davno vrijeme i da ove prelijepe četvorotočkaše, od kojih su mnogi stariji od nas, sačuvamo od zaborava", kazao je Radević.

Na izložbi old tajmera u glavnoj i šetališnoj ulici u Beranama ove godine je učestvalo skoro trideset automobila. Oni su nakon završetka izložbe, u pratnji policije, napravili počasnu vožnju ulicama grada.

Automehaničari, čiju je posebnu pažnju izložba izazvala, objašnjavaju da je čuvanje old tajmer automobila posebno teško, odnosno da su potrebni idealni uslovi koje nije lako ni jeftino obezbijediti, tako da je ovaj hobi prilično skup.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Auto