Legenda živi: Osvježena Mazda MX 5 Super 20

Ispod haube je 2, 0 litarski četvorocilindraš sa Cosworthovim punjačem, a prepodešena je i elektronska jedinica za upravljanje motorom i izmijenjen izduvni sistem
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2011. 23:43h

Mazda MX- 5 je jedan od rijetkih novih automobila koji je izgradio imidž kojim se mogu pohvaliti samo dosta stariji automobili. Nije to bilo nimalo jednostavno u vremenu, ne serijske, nego masovne i konfekcijske proizvodnje automobila.

Mazda MX- 5 ja najprodavaniji sportski dvosjed u istoriji, a ovo su fotografije ultimativne verzije koja je dobila oznaku Super 20 II. Automobil je u narandžasto-crnoj kombinaciji, krov je u mat crnoj boji, felge su takođe crne i prečnika su 16 inča.

Obuvene su sa 245/ 45ZR16 gumama. Unutrašnjost je crna, a materijal je uglavnom koža.

Ispod haube je, kako saznaje 24hourcarnews.com, 2, 0 litarski četvorocilindraš sa Cosworthovim punjačem (kao i kod originalnog MX- 5 Super 20), a prepodešena je elektronska jedinica za upravljanje motorom i izmijenjen izduvni sistem.

Vješanje je pretrpjelo promjene, pa su tako nove opruge, neki elementi su lakši nego kod prethodnog modela, a kruće su i torzione opruge.

Super 20 je predstavljena javnosti prošle godine prvi put, a ovdje se radi o osvježenoj verziji, koja je prezentirana na SEMA Car Showu tjuniranih automobila, koji je počeo juče u Las Vegasu.

Bonus video: