Novi Mercedes AMG GT na prvim službenim ilustracijama - Vijesti.me
Trkačka zvijezda

Novi Mercedes AMG GT na prvim službenim ilustracijama

Proizvođač iz Štutgarta počinje da otkriva dugo čekani sportski kupe koji će odlikovati vrhunske vozne osobine.

Mercedes 300 SL iz 1950-ih godina uskoro će da dobije novog duhovnog nasljednika.

Nakon što je ta uloga do sada pripadala modelu SLS AMG, koga su krasila vrata u obliku galebovih krila, ubuduće će to da bude novi AMG GT, koji ovdje možete ekskluzivno da vidite na prvim službenim ilustracijama.

Proporcije su slične prethodniku: duga hauba, kratki prepusti, motor iznad zadnje osovine... Jedino će vrata da budu klasično konstruisana, a silueta će dobiti izraženije kupe linije.  

Vjetrobransko staklo je neočekivano strmo, i ovo će vjerovatno da bude najkontroverznija tačka GT-a, čija je premijera zakazana za sajam automobila u Parizu.

Unutrašnjost smo imali priliku da vidimo još ranije. Vozač i suvozač su bukvalno opkoljeni fenomenalnim kokpitom, a moćna centralna konzola sa strana ima po četirirotaciona prekidača koji simbolizuju osam cilindara motora. Lijevi red prekidača je rezervisan za štelovanje šasije i agregata.

U Mercedesu napominju da prtljažnik nije ekstremno veliki, ali da je dovoljan za torbu za golf i manje vikend kofere.

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, za AMG GT, Mercedesova visokoperformansna divizija je pripremila potpuno novi 4,0-litarski V8 biturbo motor snage 510 konja i obrtnog momenta od 650 Nm, što bi trebalo da obezbijedi trkačke vozne osobine.


Najčitanije iz sekcije Auto