Srednjoškolci pokazali zavidno znanje iz automehatronike

Osmo nacionalno takmičenje u znanju i vještinama iz automehatronike okupilo je 18 najboljih učenika srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.
304 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2014. 09:18h

U auto-servisu “Višni” prošle sedmice je održano osmo nacionalno takmičenje u znanju i vještinama iz automehatronike za učenike srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

Organizatori su Udruženje zanatlija motornih vozila Crne Gore i Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje.

Osamnaest učenika srednjih stručnih škola iz Pljevalja, Ulcinja, Tivta i Podgorice pokazali su zavidan nivo teorijskog i praktičnog znanja iz ovog novog zanimanja koje objedinjuje mehaniku, elektroniku, hidrauliku i pneumatiku. Poseban akcenat je na ovogodišnjem takmičenju stavljen na sigurnost na radu, komunikaciju sa klijentima i praktičnu obuku.

“Uvjeravamo vas da pratimo sve novosti u obrazovanju, a kroz podršku mladih ljudi i organizaciju ovakvih takmičenja želimo da u Crnoj Gori stvorimo novu kvalitetnu radnu snagu”, kazao je na otvaranju Dragan Bato Jovićević, predsjednik žirija. “Naš razvojni put u velikoj mjeri zavisi od stalnog praćenja novih tehnika i tehnologija, a to znači cjeloživotno učenje svih nas i uzajamna saradnje i razmjena iskustava”.

Takmičenje je i ovog puta organizovano prema principu “nema gubitnika – svi su dobitnici.

Pobjednik takmičenja je Rade Babić (JUSSŠ Pljevlja), drugi je bio Vasilije Bojović (JUSSŠ Pljevlja), a treći Srđan Lozo (JUSMŠ Mladost iz Tivta). Prvoplasirani je dobio novčanu nagradu od 50 eura, drugi 30 eura, a treći 20 eura, kao i brojne nagrade u materijalu i alatu koji su donirali sponzori.

Auto-servis “Višni” je i ovog puta bio odličan domaćin, takmičarima i organizatorima je ustupio sve svoje kapacitete, a za praktični dio obuke je obezbijedio i jedan moderni automobil – Škodu Superb 2.0 TDI sa pogonom na sve točkove.

Galerija

Bonus video: