Suzuki V-Strom 1000: Elitni avanturista

Najnoviji i najnapredniji avanturistički model japanskog proizvođača dostupan je i na našem tržištu po cijeni od 11.990 eura.
248 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2014. 11:59h

Suzuki V-Strom 1000, jedan od najvećih hitova među avanturističkim motociklima u ovoj godini, stigao je na crnogorsko tržište.Radi se o Suzukijevom najnaprednijem avanturističkom motociklu svih vremena. V-Strom pokreće novi V-tvin motor zapremine 1.036cm3, osmišljen tako da razvija obilje snage i obrtnog momenta u nižim i srednjim obrtajima. Snaga agregata je 100 konja pri 8.000 obrtaja, a obrtni moment 103 Nm pri 4.000 o/min, što demonstrira moći ovog dvotočkaša u realnim uslovima vožnje.

Da bi se ova snaga mogla obuzdati na svim vrstama podloge, Suzuki je novi V-Strom opremio potpuno novim sistemom kontrole trakcije koji su razvili inćenjeri MotoGP tima. Ovo je jedan od najnaprednijih sistema ove vrste koji je ikada viđen kod avanturističkog motocikla.

On analizira informacije koje dobija preko pet senzora raspoređenih na motociklu, i pomaže da se precizno odredi optimalna količina trakcije, a takođe ima i mogućnost podešavanja u tri načina rada, za različite uslove.

Potpuno nova šasija V-Stroma pruža impresivnu upravljivost i agilnost zahvaljujući Twin Spar aluminijumskom okviru koji doprinosi spuštanju ukupne mase na 228 kg, što ga čini najlakšim u klasi i 8 kg lakšim nego što je bio prvi model V-Strom 1000. Prednji točak je dimenzije 19 inča, što je veličina koja je poželjna u avanturističkoj klasi, jer obezbjeđuje optimalnu stabilnost i moć manevrisanja.Suzukijev lagani ABS sistem je kod V-Stroma 1000 kombinovan sa novim radijalno montiranim kočionim kliještima, a rezultat su izuzetne kočione performanse.

Uz veću snagu, V-Strom ima i namanju potrošnju u klasi 1.000 kubika – samo 4,8 l/100 km. Pa je uz pomoć rezervoara od 20 litara moguće bez zaustavljanja na pumpi preći preko 400 km.Suzuki V-Strom na našem tržištu, kod ovlašćenog zastupnika, firme “Prokom”, košta 11.990 eura.

Galerija

Bonus video: