Tesla Motors: Revolucija na 4 točka

Iako je kompanija izgubila novac na svakom prodatom Roadsteru, Izvršni direktor Elon Musk ističe da je taj model važan u kreiranju identiteta kompanije i električnih automobila uopšte
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 23:51h

Tesla Model S limuzina tek je prvi u nizu modela koje za sledeću godinu planira kalifornijski proizvođač električnih automobila u agresivnoj kampanji koja uključuje potpuno novi Roadster i paletu vozila koja će konkurisati sveprisutnoj BMW-ovoj seriji 3.

Kako saznaje portal mojauto.net, Model S čija veličina odgovara onoj BMW-a serije 5, otvoriće put varijanti Modela X, a 2013. godine možemo očekivati i Cabriolet verziju.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk takođe je potvrdio da će njegova kompanija 2014. godine lansirati novi Roadster koji se više neće bazirati na Lotusovoj mehanici.

Iako je Tesla izgubio novac na svakom prodatom Roadsteru, Musk je istakao da je taj model važan u kreiranju identiteta kompanije i električnih automobila uopšte.

"Pokušavamo promijeniti industriju", riječi su prvog čovjeka Tesla Motorsa.

Musk je dodao kako će novi Roadster biti baziran na platformi treće generacije koja će vjerovatno biti skraćena verzija arhitekture upravo razvijene za Model S i njegove derivate.

"Ova će se platforma koristiti u čitavom nizu vozila u sledećih 4- 5 godina" rekao je Musk.

"Biće to platforma za masovno tržište predviđena za automobile poput serije 3 i novog Roadstera. Ti će automobili upotpunjavati postavu Modela S".

Bonus video: