HAPŠENJE U PODGORICI

Uhapšen Milić Šaković, sumnjiči se za pokušaj ubistva

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da su krivičnom prijavom obuhvaćene i navodne vođe škaljarskog klana, Igor Dedović i Jovan Vukotić
20619 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 07.02.2019. 18:08h

Podgoričanin Milić Minja Šaković (31) uhapšen je zbog sumnje da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da su krivičnom prijavom obuhvaćene i navodne vođe škaljarskog klana, Igor Dedović i Jovan Vukotić, koji se sumnjiče da su sa Šakovićem pokušali ubiti dva člana kavačkog kriminalnog klana.

"Službenici Uprave policije su danas u Podgorici realizovali višegodišnju operativnu akciju, kojom je rukovodio Sektor kriminalističke policije, a koja je bila usmjerena na suzbijanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, kao i na rasvjetljavanju teških krivičnih djela koja su nastala kao posljedica njihovog djelovanja. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, 07. februara 2019. godine, u hotelu „Hilton”, a u koordinaciji Sektora kriminalističe policije i u sadejstvu sa službenicima Centra bezbijednosti Herceg Novi – Odjeljenje bezbjednosti Kotor, lišili slobode M.Š. (31) iz Podgorice, pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sa dva lica. Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćeni i I.D. (42) iz Kotora, koji je u bjekstvu, i J.V. (38) iz Kotora, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srbiji", stoji u zvaničnom saopštenju Uprave policije.

Pokušaj ubistva Stupara i Radonjića se, podsjećaju iz policije, desio na jednom parkingu u Kotoru.

"Sumnja se da je M.Š, u saizvršilaštvu sa I.D. i J.V, 27. marta 2016. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R, oba iz Kotora. Naime, na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, navedenog datuma, osumnjičeni su presjekli svojim vozilom put oštećenim licima koja su se takođe kretala vozilom, kojom prilikom je J.V. iz vatrenog oružja škorpion cal. 7,65mm u pravcu M.R. ispalio veći broj projektila. V.S. i M.R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M.Š. i I.D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J.V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu."

Stupar je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

"Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta i izuzetih predmeta i tragova, koji su bili predmet vještačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Viši državnim tužilaštvom u Podgorici. Osumnjičeni M.Š, J.V. i I.D. su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe. Na osnovu svih prikupljenih personalnih i materijalnih dokaza, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgrici, danas je M.Š. lišen slobode, dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni J.V. i I.D. zbog postojanja onovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R.", zaključuje se u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas