Medojeviću i Kneževiću Ustavni sud odbio žalbu o ukidanju zatvora

Oboje sudija izvjestilaca Mevlida Muratović (Medojević) i Milovan Gogić ( Knežević), predložili su da se prihvati predlog advokata da se privremenom mjerom obustavi odluka Višeg suda da poslanici DF-a budu kažnjeni zatvorom
70 pregleda 0 komentar(a)
Medojević i Knežević, Foto: Boris Pejović
Medojević i Knežević, Foto: Boris Pejović

Vijeće sutkinje Ustavnog suda Mevlide Muratović nije bilo jednoglasno oko žalbe poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, pa nije prošao predlog da se odmah obustavi zatvorska kazna, saznaju “Vijesti”.

U vijeću sutkinje Mevlide Muratović, koje se juče bavilo Medojevićevom žalbom, bile su sudije Miodrag Iličković i Budimir Šćepanović. Samo je Šćepanović bio protiv predloga sutkinje Muratović, pa nije poništen stav Višeg suda. U drugom vijeću sutkinje Desanke Lopičić, bile su sudije Milorad Gogić i Hamdija Šarkinović, a jedino je Gogić predložio da se prihvati žalba advokata.

"Na sjednicama Prvog i Drugog Vijeća za meritorno odlučivanje Ustavnog suda održanim 11. decembara 2018. godine, po ustavnim žalbama: N.M. u predmetu U-III br. 1970/18 i M.K. u predmetu U-III br. 1987/18., niije postignuta jednoglasnost o prijedlozima odluka sudija izvjestilaca, zbog čega su predmeti, saglasno odredbama Amandmana XV stav 1. na Ustav i člana 37. Poslovnika Ustavnog suda Crne Gore upućeni na sjednicu Ustavnog suda, radi donošenja odluka, u skladu s odredbom člana 151. stav 1. Ustava", navodi se u saopštenju Ustavnog suda.

Za sjutra je planirana plenarna sjednica Ustavnog suda na kojoj će se odlučivati o žalbama Milana Kneževića i Nebojše Medojevića.

Oboje sudija izvjestilaca Mevlida Muratović (Medojević) i Milovan Gogić ( Knežević), predložili su da se prihvati predlog advokata da se privremenom mjerom obustavi odluka Višeg suda da poslanici DF-a budu kažnjeni zatvorom.

Vijeće Ustavnog suda ranije je odbilo žalbu advokata Milana Kneževića da se poslaniku DF-a ukine odluka o slanju u zatvor.

Pošto nije bilo saglasnosti vijeća čija odluka mora biti jednoglasna, žalbama advokata baviće se plenarna sjednica sudija Ustavnog suda.

Medojević je 12 dana u zatvoru zbog odbijanja da Višem sudu kaže ime agenta ANB-a koju mu je navodno saopštio da je glavni specialni tužilac Milivoje Katnić primio 100.000 eura mita od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu ne bi odredio pritvor.

Bonus video: