Odbijen zahtjev za izuzeće Boljevića

Suđenje se nastvlja u srijedu u devet časova
1731 pregleda 6 komentar(a)
Sa današnjeg suđenja
Sa današnjeg suđenja
Ažurirano: 14.12.2018. 10:11h

U podgoričom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Tok suđenja:

11:00 Suđenje je prekinuto i nastavlja se srijedu u devet časova.

10:53 Advokat Bulatović kazao je da je današnje izjašnjenje Boljevića nepotpuno.

"Ponavlja se slučaj izjašnjenja vještaka Lakić", rekao je advokat.

10:48 Tužilaštvo nema primjedbi na nalaz Boljevića.

"Primjećujem da podaci nijesu mijenjani", kazao je specijalni tužilac Saša Čađenović.

10:35 Vještak Boljević je rekao da je prilikom izuzimanja predmetnih podataka sa njim bila načelnica Odjeljenja za informacioni sistem Ministarstva unutrašnjih poslova Nataša Starovlah Knežević.

"Bilo je još jedno lice, kojeg sad ne mogu da se sjetim. Uvid u bazu izvršen je preko terminala koji se nalazio u kancelariji načelnice, preko kog se pristupa predmetnoj bazi", rekao je Boljević.

10:06 Čitaju se nalazi i mišljenja vještaka od 3.3.2017. godine.

10:00 Poslije polučasovne pauze, suđenje je nastavljeno. Sud je odbio zahtjev za izuzeće Boljevića. Vještak je o razlozima za izuzeće, kazao da je on u prethodnom nalazu sudu prezentirao činjenice i podatke dostupne od strane proizvođača vezano za baterija koje su ostale u telefonu Lenovo.

9:18 Advokat Nikola Bulatović tražio je izuzeće vještaka Predraga Boljevića. On kaže da za to postoji "10 razloga".

"Postoje brojne okolnosti i činjenice koje izazivaju sumnju u njegovu u pristarsnost i objektivnost", rekao je Bulatović.

9:10 Nastavak dokaznog postupka. Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović. Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru. Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: