Martinović: Tužiteljka svjesno oprostila narko dileru kako bi pratila nepodobnog novinara

Pored dvojice Martinovića, optužnicom SDT-a, obuhvaćeni su Marko Šaković, Igor Vušurović, Vaso Perović, Milan Marić, Branka Stanišić i Jonuz Hadžibeti, koji je naknadno uhapšen i njegov postupak je spojen sa postupkom protiv te grupe
5830 pregleda 1 komentar(a)
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2018. 13:31h

Viši sud u Podgorici će 15. januara izreći presudu navodnim članovima grupe optužene za međunarodni šverc droge, a na čijem čelu je Duško Martinović.

To je na današnjem ročištu saopštila predsjednica Vijeća sutkinja Vesna Pean, nakon što su tužilaštvo i odbrana iznijeli završne riječi.

Novinar Jovo Martinović, optužen da je član te kriminalne grupe, ponovio je danas u završnoj riječi da je specijalna državna tužiteljka Mira Samardžić "svjesno oprostila narko dileru" Namiku Selmanoviću, koji u postupku ima status svjedoka saradnika: "Kako bi pratila nepodobnog novinara zapadnih medija, a ne navodnog šefa kriminalne grupe Duška Martinovića, protiv kojeg su imali već dovoljno dokaza."

On je kazao da je iz izvedenih dokaza jasno da je sa okrivljenima komunicirao zbog dokumentarnog filma, koji je radio za francusku televiziju, i da je cilj tih razgovora bio da se ubrza snimanje filma. Selmanović je novinara, međutim, u svom iskazu optužio da je posredovao u međunarodnom švercu droge. Martinović je, nakon hapšenja, u zatvoru proveo 14 mjeseci.

Pored dvojice Martinovića, optužnicom SDT-a, obuhvaćeni su Marko Šaković, Igor Vušurović, Vaso Perović, Milan Marić, Branka Stanišić i Jonuz Hadžibeti, koji je naknadno uhapšen i njegov postupak je spojen sa postupkom protiv te grupe.

Duško Martinović je priznao da je učestvovao u trgovini i međunarodnom švercu droge, ali je negirao da je organizovao kriminalnu grupu. Kazao je da su ostali na optuženičkoj klupi nevini i da nijesu znali za njegove planove, zbog čega je od suda tražio da ih oslobodi krivice.

Ostali su negirali da su članovi kriminalne organizacije i tražili su da ih sud oslobodi, jer, kako tvrde, tužilaštvo nije pružilo osnovane dokaze da su znali za kriminalnu grupu, niti da su učestvovali u njenom organizovanju.

Samardžićeva je u završnoj riječi kazala da su u postupku izvedeni dokazi za sve okrivljene, obuhvaćene optužnicom, i da očekuje da ih Vijeće osudi u skladu sa zakonom.

Bonus video: