U BIVŠEM RESTORANU NEKADAŠNJE FABRIKE "BERANKA"

Policija u Beranama našla 50,2 kg eksploziva: Spriječena teška krivična djela?

O događaju je obaviješten državni tužilac koji je izašao na lice mjesta i zajedno sa policijskim službenicima izvršio uviđaj
8621 pregleda 9 komentar(a)
Beranka, Foto: Tufik Softić
Beranka, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.12.2018. 14:47h

Mjerenjem u Centru bezbjednosti Berane utvrđeno je da je težina danas pronađenog eksploziva 50,2 kilograma, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da su službenici Centra bezbjednosti Berane sa službenicima Sektora granične policije, a uz angažovanje službenih pasa, pretragom terena, u napuštenom objektu bivšeg restorana nekadašnje fabrike "Beranka", pronašli oko 40 kilograma eksploziva, a koji je, kako se sumnja, bio namijenjen izvršenju teških krivičnih djela.

Zvršen je uviđaj i obavljeno preborajavanje eksploziva, a policija sa sigurnošću tvrdi da je riječ o eksplozivu koji se proizvodi u fabrici Polieks u Beranama.

„Radi se o eksplozivu vrlo razorne moći. To je eksploziv koji se proizvodi u Polieksu“, kazao je sagovornik iz beranske policije.

On je kazao da je obavljeno prebrojavanje i da će eksploziv biti upućen u Forenzički centar u Danilovgradu.

„Ovo je rezultat dužeg policijaksog rada. Izvršili smo uz pomoć pasa pretragu sumnjivih objekata i tako otkrili mjesto. Preduzimaju se dalje radnje da se dođe do lica koja su eksploziv ovdje uskladištila“, rekao je policijski službenik.

O događaju je obaviješten državni tužilac koji je izašao na lice mjesta i zajedno sa policijskim službenicima izvršio uviđaj.

"Lice mjesta obezbjeđuju službenici CB Berane do dolaska policijskih službenika Direktorata za vanredne situacije – Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva koji će zajedno sa Ekipom za uviđaje CB Berane izuzeti pronađeni eksploziv, a koji će nakon obrade biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Kriminalistička obrada je u toku i policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje su nabavila i sakrila eksploziv", saopšteno je iz Uprave policije.

Fabrika eksploziva Polieks se ranijih godina u više navrata nalazila na meti provalnika koji su krali eksloziv, ali nikada nije otkriveno ko to čini.

Fabrika papira Beranaka zatvorena je prije više od deset godina, a njene prazne objekte, kao i mnogih drugih fabrika u Beranama, niko ne obezbjeđuje.