Brajović ne prihvata optužbe: Nisam pobjegao, nego se uspaničio

5970 pregleda 8 komentar(a)
Vozilo kojim je dijete udareno, Foto: Čitalac Vijesti
Vozilo kojim je dijete udareno, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 19.12.2018. 12:29h

Ja sam izašao iz auta da vidim šta se dogodilo, ali me uhvatila panika kada su ljudi okolo počeli da mi viču - Što uradi to nesrećo, pa sam otišao, rekao je juče Srđa Brajović, ne prihvatajući optužbe da je pobjegao nakon što je na pješačkom prelazu udario djevojčicu u decembru prošle godine.

Brajović se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Na teret mu se stavlja i da je, nakon što je udario dijete, pobjegao sa mjesta nesreće.

On je juče na početku suđenja u podgoričkom Osnovnom sudu istakao da se interesovao za zdravlje djevojčice dok je bio u pritvoru, ali da je kasnije nije posjetio zato što je porodica djevojčice zamolila da ih više ne kontaktira.

Ispričao je da je toga dana popio malo više, jer mu je kolega dobio dijete i da uopšte nije vidio da djevojčica prelazi ulicu.

“Za to sam kriv i žao mi je, ali ja sam izašao iz vozila, stao iznad nje, skupilo se puno ljudi, govorili mi ne diraj, makni se nesrećo što uradi to, uhvatila me panika, obuzelo me nešto i otišao sam odatle. Kasnije me policija pozvala i rekao sam im gdje se nalazim”, naveo je Brajović.

Otac djevojčice prigovorio je njegovom iskazu, ističući da svjedoci kažu drugačije: da se više kola zaustavilo tada da propusti njihovu ćerku i da nije tačno da je izlazio iz kola, već da je odmah otišao.

“Uostalom postoji i video zapis, pa bi bilo dobro da se odgleda”, zaključio je otac.

Tužilac Nikola Boričić rekao je da nenamjernom greškom ranije nije predložio snimke kao dokaz, pa je to učinio na jučerašnjem pretresu.

Djevojčica je juče pred sudijom Radom Ćetkovićem navela da se ničega ne sjeća, pa ni perioda neposredno prije i nakon udesa.

“Znam samo da sam bila pola mjeseca u komi i kasnije se liječila”, navela je ona i pridružila se krivičnom gonjenju.

Vještaci su zaključili da su djevojčici nanijete osobito teške tjelesne povrede, u vidu nagnječenja mozga, preloma kostiju...

Vještaci su takođe utvrdili i da je Brajović imao preko dva promila alkohola u krvi, kao i da je u pitanju propust vozača koji je mogao da vidi drugo vozilo koje je stajalo da pješaci prođu.

Brajović se ranije nagodio sa tužilaštvom da robija pet mjeseci u kućnom zatvoru, sud je to prihvatio, ali je vijeće suda, po žalbi roditelja djeteta, odbacilo takav sporazum, pa je Brajović ipak završio na sudu.

Za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, dok je za nepružanje pomoći kazna novčana ili zatvor do dvije godine.

Bonus video: