MEĐUNARODNA POTJERNICA

Državljanka Albanije uhapšena na Sukobinu: U Francuskoj je sumnjiče za ubistvo

2285 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjska policija uhapsila je E.Š. (25) iz Albanije na graničnom prelazu Sukobin, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od stane NCB Interpol Pariz.

"Ona se potražuje radi obezbjeđenja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv nje u Francuskoj zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo. Viši sud u Podgorici je ovom licu odredio ekstradicioni pritvor", saopšteno je iz policije.

U Crnoj Gori je u proteklom periodu, po međunarodnim potjernicama uhapšeno pet osoba, dok je u Republici Albaniji uhapšena jedna osoba koja se potraživala po crnogorskoj međunarodnoj potjernici.

"Naime, po potjernici NCB Interpol Beograd slobode je lišen Radosav Radojević (35) iz Republike Srbije radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet godina i osam mjeseci koja mu je izrečena zbog KD otmica. E.A. (24) iz Republike Albanije je lišen slobode na Graničnom prelazu Božaj po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Visbaden, a koja je raspisana radi obezbjeđenja njegovog prisutsva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Njemačkoj zbog KD teška krađa. Nadalje, službenici crnogorske policije su na Graničnom prelazu Božaj lišili slobode S.L. (45) iz Republike Albanije po potjernici NCB Interpol Visbaden koja je raspisana zbog vođenja krivičnog postupka zbog KD uvoz i nezakonita trgovina opojnim drogama u većim količinama koje je počinjeno u Njemačkoj", saopšteno je iz policije.

Naveli su da su na graničnim prelazima Aerodrom Podgorica i Sukobin uhapšeni Ž.A. (36) iz Republike Srbije i S.D. (47) iz Republike Albanije, po međunarodnim potjernicama NCB Interpol Visbaden i NCB Interpol Brisel.

"Ž.A. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Njemačkoj zbog KD razbojništvo, dok se D.S. potražuje takođe radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku zbog KD organizovana krađa i razbojništvo koje je počinjeno u Belgiji. Po potjernici NCB Interpol Podgorica u Albaniji je lišen slobode Muhamed Beriša (30) iz Đakovice, a koji se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci koja mu je izrečena zbog KD teška krađa počinjena u našoj državi", navodi se.

Službenici NCB Interpol Podgorca su realizovali dva transfera osuđenih lica.

"Iz naše države u Republiku Srbiju realizovan je transfer lica Astrit Fetoši (37), državljanina Srbije, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci zbog KD udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a po presudi Višeg suda u Beogradu kojom je priznata presuda Višeg suda u Podgorici. Takođe, iz Hrvatske u Crnu Goru službenici NCB Interpol Podgorica i PJP su relizovali transfer Radosava Klikovca (30) iz Podgorice. Presudom Višeg suda u Podgorici priznata je presuda Suda u Slavonskom Brodu kojom je Kilikovac osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se.

Preporučujemo za Vas