Priznali uzimanje mita od Miloševića: Zatvor im zamijenili novčanom kaznom

7225 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje Maria Miloševića, Foto: Uprava policije
Hapšenje Maria Miloševića, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.12.2018. 18:05h

Petrit Mustafa, službenik kosovskog Ministarstva za dijasporu i Stefan Veličković stražar zatvora u Podujevu priznali su uzimanje mita od Marija Miloševića.

Prema sporazumu o priznanju krivice koji su potpsali, oni su osuđeni na po šest mjeseci zatvora koja je zamijenjena novčanom.

Tako će obojica zbog ovog djela platiti po dvije hiljade i 800 eura. Pored ove, Veličkoviću je dosuđena i novčana u iznosu od 4.000 eura.

Kako prenose kosovski mediji, Mustafa je priznao da je, kako bi Miloševiću pomogao da pobjegne iz zatvora, Veličkoviću ponudio dva puta po 1500 eura i dva mobilna telefona.

Tokom prvog pojavljivanja pred Osnovnim sudom u Prištini, Veličković je priznao da je uzeo novac kako bi Miloševiću dostavio dva mobilna telefona, za šta je uzeo 3.000 eura.

Takođe, priznao je da je imao zadatak da omogući Miloševiću put do slobode.

On je izrazio kajanje zbog toga i istakao da neće ponoviti ove radnje.

Za razliku od njega Mustafa je na početku istrage odbacio sumnje, tvrdeći da čak i ne poznaje Miloševića.

Kada je uhapšen, Mustafa je ipak priznao da je obezbijedio novac za bjekstvo Miloševića.

Navodno je rekao da je Miloševića upoznao još dok se Podgoričanin na Kosovu skrivao od pravosudnih organa Crne Gore.

Milošević je uhapšen u julu ove godine, a nakon nekoliko dana, kako sumnjaju kosovski istražitelji, vladin službenik je čuvaru iz zatvora dao novac kako bi mu dostavio mobilne telefone u cilju planiranja bjekstva.

Milošević je nakon hapšenja tvrdio tamošnjim inspektorima da ga je policija greškom uhapsila, tvdreći da je on Miroslav Kostić iz Prištine a ne odbjegli Crnogorac.

Milošević se i dalje nalazi u zatvoru u Prištini pod strogim mjerama bezbjednosti i čeka se njegovo izručenje crnogorskim nadležnim organima koji ga potražuju zbog zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića.

Bonus video: