Roganović napustio Crnu Goru prije tri dana pa ubijen u Beču, Vilotijević stabilno

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u Beogradu, Roganović je u januaru prebačen u Podgoricu, a zatim i u spuški zatvor zbog bombaškog napada na kuću dvojice komandira Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija
46414 pregleda 13 komentar(a)
Uviđaj nakon vatrenog obračuna u Beču, Foto: Reuters
Uviđaj nakon vatrenog obračuna u Beču, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2018. 08:53h

Novljanin Vladimir Roganović (31) ubijen je juče u Beču, najvjerovatnije u nastavku rata kriminalnih grupa započetog zbog šverca i krađe kokaina.

To su “Vijestima” sinoć rekli i izvori iz crnogorske policije.

U istom vatrenom obračunu, hitac je u glavu pogodio Nikšićanina Stefana Vilotijevića (22).

Prema pisanju austrijskih medija Vilotijević je teško ranjen.

Član porodice Vilotijević "Vijestima" je kazao da je Stefan nakon intervencije ljekara "dobro, stabilno, priča i van je životne opasnosti".

Roganovića je crnogorska policija označavala visokopozicioniranim članom kavačkog kriminalnog klana.

Početkom maja prošle godine uhapšen je u Beogradu i kasnije osuđen na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Nakon što je odslužio tu kaznu, uz jake mjere obezbjeđenja u januaru prebačen je u Podgoricu, a zatim i u spuški zatvor zbog bombaškog napada na kuću dvojice komandira Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Zatvorsku ćeliju napustio je 7. decembra.

Prije tri dana izašao je iz Crne Gore, tvrde dobro obaviješteni sagovornici “Vijesti”.

Austrijski mediji objavili su da su egzekutori prišli Roganoviću i Vilotijeviću dok su sa trećim muškarcem razgovarali ispred restorana Figmiler u centru Beča, i pucali im u glave.

Bečka policija do sinoć nije potvrdila da je jedan od ubica uhapšen, kako su ranije prenijeli lokalni mediji, ali je potvrđeno da su izvršena hapšenja “nekoliko potencijalno umiješanih strana”.

Prema pisanju “Die Pressea”, napadač je nakon pucnjave pobjegao crnim “mercedesom”.

LitvanskI novinar, očevidac likvidacije, tamošnjim kolegama ispričao je da je nakon pucnjave čuo dozivanje: “Brate, brate”.

On je izjavio da su u obračunu učestvovala dva napadača i da se čulo pet do deset pucnjeva.

Roganović je bio osumnjičen zbog lažnih dojava o postavljenim bombama u podgoričkom klubu “Beagle”, koji je navodno pripadao vođama škaljarskog kriminalnog klana. Negirao je tada krivicu.

Ubijenom Roganoviću, njegovom bratu od strica Dušku i sada pokojnom Draženu Čađenoviću sudilo se za ubistvo jednog od vođa navijača Crvene zvezde Marka Vesnića, u julu 2009. godine.

Vladimir i Čađenović oslobođeni su optužbi, a Duško Roganović zbog tog ubistva osuđen je na 12 godina zatvora.

Duško Roganović teško je povrijeđen krajem aprila, kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena na automobilu kojim je upravljao.

Četiri mjeseca kasnije ubijen je njegov otac Niko Roganović (66), kada je sa više hitaca iz vatrenog oružja pogođen ispred svog stana u hercegnovskom naselju Dubrava.

Prema tadašnjim nezvaničnim informacijama, na njega su pucale najmanje dvije osobe.

Od zadobijenih povreda podlegao je u hercegnovskoj bolnici.

Bombom aktiviranom na daljinski upravljač, 29. marta ubijen i Dražen Čađenović (31).

Eksploziv postavljen ispod njegovog blindiranog “BMW”-a aktiviran je dvadesetak sekundi nakon što je njime ušao u podzemnu garažu na Rimskom trgu u Podgorici.

I nakon te likvidacije, iz Uprave policije nezvanično su saopštavali da vjeruju da je Čađenović žrtva rata kotorskih kriminalnih klanova, koji neprekidno tarje više od četiri godine.

Vilotijević je sin Kićuna Vilotijevića, ubijenog u julu 1999. godine u Novom Sadu.

Porodica Vilotijević decenijama je u ratu sa porodicom Nikšićanina Ranka Radulovića, nedavno uhapšenog zbog navodne pripreme više likvidacija.

Kićunov stariji sin - Filip, ubijen je 2015. godine na Paliću.

Bonus video: