Podgoričaninu određeno zadržavanje, kazao da se ne bavi zelenašenjem

"On je po predlogu tužioca zadržan zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke. Vidjećemo odluku sudije za istragu", kazao je advokat Milonjić
5329 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.12.2018. 17:40h

Podgoričanin A.S. koji je uhapšen u policijskoj akciji "Cent" zbog sumnje da se bavio zelenašenjem, saslušan je danas pred ODT u Podgorici.

Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje. To je Vijestima potvrdio njegov advokat Božo V. Milonjić.

"On je iznio odbranu. Negirao izvršenje krivičnog djela zelenašenje. Pojasnio je tužiocu da su licima sa kojima je imao kontakt uglavnom njegovi dugogodišnji prijatelji i drugovi sa kojima svakodnevno provodi vrijeme", kazao je advokat Milonjić.

Osumnjičeni je dodao da se bavi isključivo prodajom putničkih motornih vozila, te da rentira svoje nekretnine za koje ima porijeklo novca.

"On je po predlogu tužioca zadržan zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke. Vidjećemo odluku sudije za istragu", kazao je advokat Milonjić.

Napominje da njegov branjenik ranije nikada nije osuđivan za bilo koje krivicno djelo ali i da za svu svoju imovinu ima pisane dokaze o porijeklu novca.

"To su dokaze o tome na koji način su nekretnine kupovane i od kojeg novca", dodaje advokat Milonjić.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da se sumnja da se A.S. bavio davanjem novca na zajam, ugovaranjem nesrazmjerne kamate, u dužem vremenskom periodu, "kojom prilikom je davao novac na zajam u većem iznosu tzv. na zelenašku kamatu od 5% do 15%, na petnaestodnevnom i mjesečnom nivou“, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je novac, dodaje se, pozajmljivao uglavnom osobama iz Podgorice, uz sredstva obezbjeđenja.

„U izviđajnom postupku identifikovano je više lica, kojima je, kako se sumnja, A.S. dao novac na tzv. zelenašku kamatu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: