Psi korišćeni za borbe, većina uginula?

Savjet za građansku kontrolu rada policije traži da se provjeri dvorište u centru Podgorice čiji je vlasnik u zatvoru
7509 pregleda 7 komentar(a)
Navodno uginulo mnogo pasa u dvorištu, Foto: Privatna arhiva
Navodno uginulo mnogo pasa u dvorištu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.12.2018. 15:26h

Savjet za građansku kontrolu rada policije tražio je od Uprave policije (UP) da utvrdi da li se u dvorištu kuće nedaleko od centra Podgorice nalaze napušteni psi, od kojih je velik broj, navodno, stradao od zime, ili u međusobnim borbama.

U dopisu direktoru UP Veselinu Veljoviću navode da je riječ o kući u vlasništvu D. V. koji je, prema tvrdnjama sugrađana koji su poslali prijavu, nedavno lišen slobode zbog nedozvoljenog držanja oružja i drugih krivičnih djela.

D. V. je, prema navodima u prijavi, skoro u samo centru Podgorice držao 40 pasa za organizovane borbe.

“Građani ističu da je gotovo opštepoznata činjenica da to lice već dvadesetak godina uzgaja pse za organizovane borbe. Kako je isti lišen slobode, psi su ostali sami”, navodi se u pismu Veljoviću.

Piše i da je, prema tvrdnjama građana, od 40 pasa - 12 živih, a da su ostali stradali od zime i gladi, ali i međusobnih borbi.

U dopisu koji potpisuje predsjednik Zoran Čelebić navodi se i da niko nije pretpostavljao da je prostor ostavljen bez ljudskog nadzora.

Od UP, u ime građana, traže da se preostale životinje smjeste u sklonište za napuštene životinje i ispitaju navode da li su psi korišćeni za organizovane borbe

Bonus video: