Baranin osumnjičen za trgovinu ljudima

"Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8.000 eura, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji"
4503 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2018. 10:41h

Policija je uhapsila Zorana Kolecija (39) iz Nikšića zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima.

Zbog istog krivičnog djela raspisana je potjernica za Baraninom Aleksandrom Crnčevićem (40).

Iz Uprave policije je saopšteno da su Koleci i Crnčević bezbjednosno interesantne osobe.

"Službenici CB Bar su, sprovodeći planske aktivnosti, priveli u službene prostorije tri strana državljanina koji su pokušali da izbjegnu legitimisanje od stane policijskih službenika. Kriminalističkom obradom baraska policija je došla do sumnje da su ova tri lica i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima i da ih pod prisilom držala zatočene u nepoznatom objektu na periferiji Bara nepoznata lica koja su im oduzela putna dokumenta", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su strani državljani dovedeni u zabludu da će im, njima nepoznata lica, za veći novčani iznos omogućiti da se ilegalno prevezu do jedne od zemalja Evropske unije, odnosno Italije.

"Daljim mjerema i radnjama policijski službenici su identifikovali objekat u kojem su se strani državljani nalazili kao zatočena lica i u kojem su boravila lica koja su privedena u službene prostorije. Takođe, kriminalističkom obradom službenici CB Bar su došli do sumnje da su počinioci ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantna lica A.C. (40) iz Bara i Z.K. (39), iz Nikšića. Oni su, kako se sumnja, na organizovan način razvili mrežu više osoba gdje su po unaprijed definisanim ulogama vršili ilegalni prevoz migranata sa područja Republike Srbije do Rožaja".

Iz policije navode da sumnjaju da je Koleci. nakon toga preuzeo oštećena lica i dovezao ih u Bar gdje ih smjestio u iznajmljeni objekat koji je obezbijedio Crnčević.

"Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8.000 eura, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji", saopšteno je iz policije.

Koleci će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici na dalju nadležnost.

Bonus video: