Nikšić i Podgorica: Tri osobe osumnjičene za nedozvoljenu trgovinu cigaretama i duvanom

"Pretresom na jednoj lokaciji policija je pronašla i oduzela 1.930 paklica cigareta bez akciznih markica, dok je prilikom pretresa na drugoj lokaciji pronašla i oduzela 1.110 paklica cigareta, takođe bez akciznih markica"
3211 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2018. 15:34h

Nikšićka policija pretresla je stan i druge prostorije na dvije lokacije u Nikšiću koje koristi G.D. (25) iz Nikšića, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Pretresom na jednoj lokaciji policija je pronašla i oduzela 1.930 paklica cigareta bez akciznih markica, dok je prilikom pretresa na drugoj lokaciji pronašla i oduzela 1.110 paklica cigareta, takođe bez akciznih markica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je ukupna vrijednost oduzetih cigareta preko 3.000 eura.

"Kriminalističkom obradom policajci su došli do sumnje da pronađene cigarete pripadaju S.D. (59) iz Nikšića, koja je srodnik G.D. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.D. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se takođe navodi da je podgorička policija pretresla stan koji koristi V.R. (51) iz Podgorice.

"Tom prilikom policajci su pronašli i oduzeli tri paketa različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 2.127 eura. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se V.R. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", rekli su iz Uprave policije.

Podgorička policija je takođe kontolom vozila kojim je upravljao M.S. (22) pronašla i oduzeli oko 60 kilograma rezanog duvana.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se M.S. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: