Dječak sa Rijeke Crnojevića na sigurnom

On je u poznatom okruženju, kod svog zakonskog zastupnika, potvrdili su TV Vijesti u Centru za socijalni rad u Herceg Novom
1770 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sedmogodšnji M.P. koga je, kako se sumnja, početkom decembra u iznajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, pokušala da ubije njegova majka 41-godišnja M.P, smješten je na sigurno.

On je u poznatom okruženju, kod svog zakonskog zastupnika, potvrdili su Televiziji Vijesti u Centru za socijalni rad u Herceg Novom.

"Centar za socijalni rad za opštinu Herceg Novi je u skladu sa svojim nadležnostima preduzeo sve neophodne aktivnosti, a u cilju zaštite interesa djeteta. Takođe, razvio je mrežu podrške sa drugim sektorima i institucijama koje su imale kontakt sa djetetom, a u cilju pružanja dodatne, sveobuhvatne pomoći i podrške djetetu i porodici. Zbog tajnosti podataka, ali i zaštite mldb. lica ostale tražene podatke nismo u mogućnosti da Vam dostavimo", stoji u saopštenju.

Sedmogodšnji M.P. je samo jedan od prosječno 200 slučajeva prijavljenog porodičnog nasilja u toku godine, navode u hercegnovskom Centru za socijalni rad i napominju da se neki prijavljeni slučajevi ne procesuiraju.

Majka ovog dječaka jeste. Tužilaštvo je sumnjiči da je 4. decembra s više uboda nožem pokušala da ubije svog sina, koji je zbog teških povreda u predjelu grudi hospitalizovan u Dječju bolnicu u Podgorici.

Osumnjičena je tokom saslušanja negirala krivicu i tvrdila da se dijete samo povrijedilo.

Bonus video: