Analizom puške policija u Nikšiću došla do narkotika i oružja, privedena jedna osoba

Policija je nakon nalaza Forenzičkog centra, pronađene automatske puške M70 kalibra 7,62 mm, koja je pronađena u Kotoru 2017. godine sa sve muncijom, došla do podataka da bi puška mogla pripadati N.M. (20)
4544 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija je uhapsila N.M. (20) iz tog grada zbog sumnje da je proizvodio i prodavao opojne droge. kao i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Policija je nakon nalaza Forenzičkog centra, pronađene automatske puške M70 kalibra 7,62 mm, koja je pronađena u Kotoru 2017. godine sa sve muncijom, došla do podataka da bi puška mogla pripadati N.M.

Nakon pretresa stana koju osumnjičeni Nikšićanin koristi, pronađeno je 15 pakovanja marihuane, ukupne teđine 100 grama, kao i 22 tablete ekstazija.

"Naime, nakon dobijenih nalaza vještačenja Forenzičkog centra, koji su se odnosili na sakrivenu automatsku pušku M70 cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 29 komada puščane municije a koju je pronašla kotorska policija u januaru 2017. godine na lokaciji Mečerov brijeg, policijski službenici su došli do saznanja i nalaza vještačenja koji ukazuju na sumnju da pronađeno oružje pripada N.M. Službenici CB Nikšić i Odsjeka su, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, prije nekoliko dana, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. i tom prilikom pronašli i oduzeli 15 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 100 grama, 22 tablete ekstazija i dva puščana metka", saopšteno je iz Uprave policije.

Pronađena opojna droga i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela i biće priveden nadležnom tužiocu

Bonus video: