Policajci još pregovaraju sa tužilaštvom

Suđenje za zlostavljanje odgođeno zbog bolesti advokata
2158 pregleda 2 komentar(a)
Sa snimka kamere, Foto: Screenshot
Sa snimka kamere, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.12.2018. 08:42h

Policajci koji su optuženi za zlostavljanje tri mladića u centru Podgorice u februaru ove godine, još pregovaraju sa tužiocem o sporazumnom priznanju krivice.

Suđenje u podgoričkom Osnovnom sudu juče je odgođeno za 31. januar jer je branilac policajaca advokat Dragoljub Đukanović dostavio dokumentaciju da je bolestan.

Službenici Interventne jedinice Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović i Miloš Bečanović su optuženi da su 16. februara pretukli J. B., S. N. i M. D.

Nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere, tužilaštvo je pokrenulo postupak, a početak suđenja se odgađa već treći put.

Na snimku se vidi kako petorica policajaca rukama i nogama tuku trojicu mladića.

Policajci, međutim, tvrde da su ih mladići provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja.

Prema nezvaničnim informacijama iz te institucije, policajci Interventne jedinice tada su krenuli u uobičajeni obilazak grada, da bi oko tri sata posle ponoći prošli Hercegovačkom ulicom pored muškaraca koji su im navodno dobacivali i nazivali ih “pandurima”, “svinjama policijskim” i drugim pogrdnim imenima.

Navodno, na te uvrede policajci nisu reagovali, ali kada su prošli drugi put prošli istom trasom, izašli su iz vozila i došli do mladića nakon čega su počeli da ih tuku.

Bonus video: