Deset mjeseci robije zbog prijetnji tužiocu Čađenoviću

Pavlović optužen je da je 29. decembra prošle godine iz zatvora poslao Čađenoviću prijeteće pismo da će ga napasti kada izađe iz Spuža
4187 pregleda 1 komentar(a)
Sudija nije prihvatio odbranu Pavlovića: Čađenović, Foto: Savo Prelević
Sudija nije prihvatio odbranu Pavlovića: Čađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2018. 09:07h

IIija Pavlović osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog prijetnji specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću. Riječ je o prvostepenoj presudi sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića.

Pavlović se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Optužen je da je 29. decembra prošle godine iz zatvora poslao Čađenoviću prijeteće pismo da će ga napasti kada izađe iz Spuža.

Tamo se nalazi jer odgovara i za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, koje se dogodilo u decembru 2016. godine u Budvi.

Optužnicu za ubistvo zastupa upravo tužilac Čađenović, kome je nakon prijetnji dodijeljeno obezbjeđenje.

Đuković je odmah nakon davanja završnih riječi izrekao presudu Pavloviću, navodeći da nije prihvatio odbranu optuženog da nije htio da napadne tužioca, već da je samo izrazio revolt zato što su on i njegov brat, koji je teško bolestan, nevini u pritvoru.

Pavlovićev branilac - advokat Ranko Radonjić je ocijenio da nijesu u pitanju prijetnje, već uvrede, i najavio je žalbu na presudu.

Vještak Ljiljana Vukčević je na jučerašnjem pretresu nakon razgovora sa Pavlovićem procijenila da je optuženi uračunljiv.

Sudija je na prethodnom pretresu odredio Pavloviću psihijatrijsko vještačenje zbog njegovog iznošenja odbrane da ga je Martinović nagovorio da pošalje sporno pismo.

Bonus video: