U Podgorici i Cetinju oduzeti droga i oružje

Cetinjska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.V. (43) iz Cetinja, i oduzeli materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin
4273 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je kontrolom 15 lica, starosti od 18 do 49 godina, oduzela oko 160 grama i pet pvc pakovanja marihuane, oko pet grama kokaina, tablete koje se nalaze na spisku opijata, rizlu, drobilicu i biber sprej.

Iz Uprave policije je saopšteno da je o tome obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se N.V. (22) uhapsi zbog sumnje sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Takođe, slobode je lišen i S.R. (22), državljanin Republike Srbije i on je uz prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrobe droge priveden nadležnom Sudu za prekršaje. Protiv ostalih lica su podnijete prekršajne prijave u redovnom postupku zbog počinjenih prekršaja iz navedenog zakona. Od M.K.(23) je zbog pucanja na javnom mjestu, odnosno šenlučenja, oduzet startni pištolj kojom prilikom mu je izdat nalog za plaćanje novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Nadalje, kontrolom vozila kojim je upravljo G.M. (22) a u kojem se kao suvozač nalazio M.Č. (24), podgorička policija je pronašla i oduzela tri puške i 28 komada municije u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju.

Cetinjska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.V. (43) iz Cetinja, i oduzeli materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

"O događaju je obaviješten državni tužilac. U prethodnom periodu je u ugostiteljskom objektu „Krigla“ sprovedena racija kojom prilikom je pronađen odbačeni pištolj marke „Mauzer“ sa okvirom u kojem su se nalazila četiri metka kalibra 7,65 mm, od kojih jedan bio u cijevi pištolja. Po nalogu tužioca pronađeni pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz policije.

Nakon dobijenih nalaza vještačenja utvrđeno je da je u posjedu pronađenog pištolja bilo bezbjednosno interesantno lice P.I. (44) iz Cetinja, o čemu je obaviješten državni tužilac.

"Službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, kontrolisali 51 lice i tom prilikom sankcionisali šest lica", zaključuje se.

Bonus video: